Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Darp edilen okul müdürü istifa etti

        Mert Neşet MUSLU / İZMİR

        Geçtiğimiz hafta öğrencilerini kavgadan uzak tutmak isteyen okul müdürü Yunus Çetin darp edilirken, daha önce çıkan olaylarda ise öğrencilerin sıraları camdan aşağı attığı öğrenildi. Öğretmenlerle öğrenciler arasında sık sık tartışmaların yaşandığı, bazı öğrencilerin öğretmenlerine küfür ettiği ya da eğitimcilerin araçlarına zarar verdiği ileri sürüldü.

        BÜYÜK TEDİRGİNLİK VAR

        Geçtiğimiz perşembe günü yaşanan son olayda ise, okulda müdür olarak görev yapan Yunus Çetin, okul dışından, kız kavgasına öğrenci toplamak isteyen iki kişinin saldırısına uğradı. Çevreden gelen kişilerin okul içine girerek, öğrencilerle görüşmesini engellemek isteyen Çetin darp edilirken, saldırganlar olayın ardından okuldan uzaklaştı. Öğrencilerin güvenliğini sağlamak isterken darp edilen Çetin, yaşanan olaylara dayanamayıp görevinden istifa etti. Çetin'in geçtiğimiz aylarda da görevinden ayrılmak için istifasını verdiği ancak dilekçesinin kabul edilmediği için görevine devam ettiği ifade edildi. Yaşananların ardından müdür Çetin'in, yakın çevresine bir daha okula dönmek istemediğini söylediği öğrenildi. Okulda yaşanan olaylar nedeniyle, öğretmenlerin de rahatsız olduğu ve büyük tedirginlik yaşadığı belirtildi.

        KINIYORUZ

        Müdür Çetin'in darp edilmesinin ardından Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Eğitim Sen ve Aktif Eğitim Sen üyeleri ortak bir basın açıklaması düzenledi. Grup adına konuşan Eğitim Sen 4 No'lu Şube Başkanı Cevat Düzci, "Perşembe günü, Bornova Çimentaş Ortaokulu bahçesinde okul müdürü Yunus Çetin saldırıya uğrayarak darp edilmiş, bu olay üzerine okul müdürlüğü görevinden istifa ederek ayrılmıştır. Öncelikle okul müdürüne yapılan saldırıyı bütün eğitim çalışanlarına yapılmış olarak sayıyor ve kınıyoruz" dedi.

        MİLLİ EĞİTİM ÖNLEM ALMALI

        Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı İrfan Toksoy ise, milli eğitim yetkililerinin okullardaki güvenliği arttırmak için önlem alması gerektiğini söyledi. Toksoy, "Bakanlık ve bağlı kurumlar olarak sorun sahiplenilmelidir. Semtin yerel önderleri muhtarlıklar, yöre dernekleri, ilçede örgütlü sendikaları da içine alan ortak toplantı ve faaliyetler örgütlenmelidir. Okul ve okul çalışanlarına saygı, sevgi ve okulda alınan kararlara uyulması konusunda güven ortamı tesis edilmelidir. Daha büyük sorunların yaşanmaması için önlem alınmalıdır" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ