Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem THY uçağı acil durum sinyali verdi

        Gökhan ARTAN-İSTANBUL

        THY'nin TK-15 sefer sayılı Boeing 777 tipi uçağı dün saat 10.17'de 256 yolcusuyla Sao Paulo seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. Kalkışından bir süre sonra uçuş ekibi, uçağın tuvaletinde "bomba" yazılı bir not buldu.

        Bunun üzerine pilotlar hava trafik kontrol merkezine acil durum bilgisi geçti. Transponder sistemini 7700'a alan pilotlar en yakın meydan olan Kazablanka'ya alçalmaya başladı. Uçağın iniş ağırlığına gelmesi için kaptan pilot havada tur atarak fazla yakıtı boşalttı. TC-JJN kuyruk tescilli uçak, daha sonra Kazablanka'ya 15.30'da acil iniş yaptı. Ardından da uçak içi ve yolcular ile bagajlar yeniden güvenlik kontrolünden geçirildi.

        TOKYO UÇAĞI BOMBA YAZISI NEDENİYLE GERİ DÖNMÜŞTÜ

        Önceki günde yine THY'nin İstanbul-Tokyo seferini yapan uçağı, tuvalette bulunan üzerinde 'C4 Cargo' yazısı nedeniyle havalandığı Atatürk Havalimanı'na Sinop üzerinden geri dönüş yapmıştı.

        BENZER DURUM GEÇEN YIL DA YAŞANDI

        THY'nin İstanbul-Sao Paulo uçağı, geçen yıl ocak ayında da benzer bir durumla yine Kazablanka'ya inmek zorunda kalmıştı. 229 yolcusu bulunan TK15 sefer sayılı yolcu uçağında, kalkıştan bir süre sonra kabin memurları koltukta tablet bilgisayar durduğunu fark etmişti. Sahibinin bulunmaması üzerine de kaptan pilot, bomba şüphesi üzerine en yakın havalimanına acil iniş istemişti. Uçak, Fas'ın Kasablanka kentine inmişti.

        İHBAR ASILSIZ ÇIKTI

        Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Sao Paulo seferini yaparken tuvaletinde "bomba" yazılı not bulunması nedeniyle Kazablanka'ya acil iniş yapan Boeing 777 tipi uçağında ve yolcu bagajlarındaki arama sonucunda, herhangi bir olumsuz bulguya rastlanılmadı.THY uçağı ihbarın asılsız çıkması üzerine Sao Paulo'ya gitmek üzere yeniden havalandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ