Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sürücü kurslarından Kızılay'da eylem

        Çeşitli illerden gelen yaklaşık 100 kadar sürücü kursu temsilcisi, Yenimahalle Ovacık'taki direksiyon sınav alanında toplandı.

        Grup buradan konvoy oluşturarak Kızılay'daki MEB Binası önünden geçti.

        Sürücü kursu temsilcileri, daha sonra "Nüfusa orantılı kursa evet", "Kelle koltukta bedava sınava hayır", "Taban fiyat gelmeli", "Usta öğreticilere sınav ücreti istiyoruz" şeklinde dövizlerle MEB önünde toplandı.

        Çankaya Sürücü Kursları ve Çalışanları Derneği Başkanı Serdar Tepeöz, Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yönergesi'ndeki haksızlıklar dolayısıyla açıklama yaptıklarını söyledi.

        Kendilerinin her geçen gün biraz daha kan kaybeden, borçlanan, borcunu borçla ödeyen, can kaybeden sektör haline geldiklerini savunan Tepeöz, Yönergesindeki usta öğreticilerin 1 yıl görevden uzaklaştırma maddesinin acilen iptal edilmesini istediklerini söyledi.

        Tepeöz, direksiyon sınavlarında araçlara ve usta öğreticilere sınav ücreti ödenmesini talep ettiklerini, ayrıca ilgili sınıf ehliyeti ve yeterli tecrübesi olmadığı halde, sınav değerlendirmesi yapan komisyon üyesi istemediklerini bildirdi.

        Dolmuş ve otobüslerde olduğu gibi sektörleri için de 2018'e kadar süre tanınmasını istediklerini belirten Tepeöz, haksız rekabetin önlenmesi adına taban fiyat uygulamasına süratle geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

        Açıklamanın ardından bir süre önce Yozgat'ta geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden direksiyon usta öğreticisi Ali Osman Öcal için saygı duruşunda bulunan grup, daha sonra dağıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ