Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu.

        HABERTURK.COM

        Başbakan Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'En büyük hayalim başbakan olmak'. Hayalimiz iktidar olmak demiyor. Meselesi şahsi. Arzu ediyorsa 23 Nisan yaklaşıyor bir günlüğüne koltuğu verebilirim. Onlar hayali başbakan arıyorlar. Bir de hedef gösteriyor. Hedefimiz yüzde 35 diyor. Bizim başladığımız yere gelmek onların hedefi. Hayalleri, meseleleri, çıkarları şahsi." dedi.

        İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;

        AK Parti Grubu hem kendi medeniyetini değiştiren hem de insanlığa yön veren tarihi kadrodur. Ak Parti 12 yıl içinde yapılamaz denileni yaptı. Baktılar ki meclis içinde bir oyun çevirmek mümkün değil AK Parti'yi kapatmaya kalktılar. Ak Parti geçmişini unutmaz, bu yolda vefat eden kardeşlerini unutmadı ve unutmayacaktır.

        "BU SEÇİMDE DEVREYE GİRECEK"

        3 dönem prensibi ilk defa bu seçimde devreye girecek. Bu hareketin öncüleri belki önümüzdeki dönemde bu salonda bulunamayacaktır ama bilsinler ki AK Parti yoluna devam edecek. Hesap edenler oldu. Birileri geçen sene bu vakitlerde arkamızdan kumpaslar, MİT operasyonları, dinleme operasyonları yaparken biz seçimlere yürüyorduk. Çok hesaplar yapıldı.

        "BİR TEK ŞAHSİ HESAP İÇİNE GİRMEDİLER"

        3 dönemini tamamlayacak bütün asil arkadaşlarıma milletim adına teşekkür ediyorum, bir tek şahsi hesap içine girmediler. Geçen hafta toplandığımızda mirası temsil eden dava arkadaşlarımıza torunlarına da intikal edeceğini düşünerek ak parti arması hediye etmeye karar verdik. Bu emeklilik beratı değildir, yeni başlangıç beratıdır. Ak Parti ter dökeni, vefat edeni unutmaz. Bizde hayır yolunda yürümek, hayır düşünmek ve helalleşmek vardır.Bu hareket hiçbir zaman kendi içinde farklı düşünceler olsa bile tartışacak ama bölünmeyecek. Bizim davamız şahsi dava değildir.

        "KILIÇDAROĞLU 'HAYALİM BAŞBAKAN OLMAK' DİYOR"

        Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'En büyük hayalim başbakan olmak'. Hayalimiz iktidar olmak demiyor. Meselesi şahsi. Arzu ediyorsa 23 Nisan yaklaşıyor bir günlüğüne koltuğu verebilirim. Onlar hayali başbakan arıyorlar. Bir de hedef gösteriyor. Hedefimiz yüzde 35 diyor. Bizim başladığımız yere gelmek onların hedefi. Hayalleri, meseleleri, çıkarları şahsi.

        Biz buradayken bu ülkede olağanüstü hal yaşanmayacak. Biz ülkeyi özgürleştirmeye, kim olursa olsun her bir vatandaşımızı eşit görmeye ve yeni Türkiye için çalışacağız. Yeni anayasa insan odaklı olacak, kimsenin aşağılanmadığı Türkiye'nin kurucu belgesi olacak.

        "EN DOĞRUSUNU ORTAK AKILLA BULACAĞIZ"

        Yeni Türkiye'yi inşa ederken yeni anayasa ile birlikte özgürlükçü temele dayalı başkanlık sistemini de gündeme getireceğiz. En doğrusunu ortak akılla bulacağız. Türkiye'de otoriterleşme var iddiasında bulunanlar saptırma içerisindeler. Kimse buradan herhangi şekilde bir şahsileşmiş otorite safsatası çıkarmasın. Meseleyi şahsileştirenler kendileridir. Başkanlık sistemini de doğru zeminde paylaşacağız sunacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ