Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika bakanların yanı sıra büyükşehirlerden milletvekili olan bazı isimlerin başka illere kaydırılması planlanıyor

        Volkan YANARDAĞ / HT GAZETE

        AK Parti, 7 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na sunacağı milletvekili aday listeleri için çalışmalarını aralıksız yürütüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyon, bakanların yanı sıra büyükşehirlerden milletvekili olan bazı isimlerin başka illere kaydırılmasını da planlıyor. Seçim çalışmaları nedeniyle Davutoğlu’nun bu hafta Bakanlar Kurulu’nu toplamayacağı öğrenildi.

        Üst komisyonda bazı illerin dosyaları tamamlanarak kapatıldı. Büyükşehirler için çalışmalar sürerken, bazı bakanların rotasyona tabi tutulacağı konuşuluyor. İstanbul milletvekili olan AB Bakanı Volkan Bozkır’ın Antalya ya da Çanakkale’ye, Karaman vekili eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın Mersin, İzmir veya Antalya’ya, Afyon milletvekili olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun İzmir’e kaydırılacağı ifade ediliyor.

        Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyon, sadece bakanları değil bazı illerdeki milletvekillerini de rotasyona tabi tutmayı planlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ