Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Savaş uçaklarının sivil hedefleri de vurması nedeniyle yüzlerce Suriyeli, mayınlı alandan sınırı geçerek Türkiye’ye kaçtı.

        Lokman HAPPANİ/HABERTÜRK

        Suriye’de rejim güçleri, muhaliflerce geçtiğimiz hafta içinde ele geçirilen İdlib’e, karşı saldırı başlattı. Beşar Esad’a bağlı savaş uçakları kenti ve çevresini havadan bombalarken, Esad’a bağlı birliklerin de kenti kuşatmaya çalıştığı bildiriliyor. Savaş uçaklarının vurduğu noktalar arasında Vatan Hastanesi de bulunuyor. Saldırıda hastanede yangın çıkarken, büyük maddi zarar oluştu. Muhalifler, Esad güçlerinin İdlib’i terk etmeden hapisteki 70 muhalif öldürdüğünü ve klor gazı kullandığını ve de ileri sürdü. Öte yandan, bombardımandan kaçan İdlibliler yanlarına aldıkları eşyalarla birlikte Türkiye’ye akın etti. Güvenlik gerekçesiyle Öncüpınar Sınır Kapısı’nın kapalı olması nedeniyle mayınlı alandan geçen Suriyeliler Kilis’e gelerek Türkiye’ye sığınıyor.

        ‘VARİL BOMBASI ATIYORLAR’

        Bombardımandan kaçan Türkmen Şıh Mustafa Ebu Ahmet, İdlib’in savaş uçakları tarafından sürekli bombalandığını belirterek şöyle konuştu: “Uçaklar varil bombası atıyor. Rastgele her yere bomba yağıyor. El Nursa ile yer yer çatışmalar devam ediyor. Halk İdlib’den ve çevresinden kaçıyor. İdlib harabe şehre döndü. Canımızı kurtarmak için kaçtık. Evimizi barkımızı malımızı her şeyi bıraktık orada. Sadece çocuklarımızı ve yanımıza alabildiğimiz eşyaları alarak geldik.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ