Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'li vekiller Celal Talabani ve Neçirvan Barzani’yle görüşerek Abdullah Öcalan’ın mesajını iletti

        HABERTÜRK/ANKARA

        HDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kuzey Irak’ta eski Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani’yle görüşerek Abdullah Öcalan’ın mesajını iletti.

        Önceki gün Erbil’e geçen HDP heyeti ilk olarak Neçirvan Barzani’yi ziyaret etti. Barzani’nin barış ve çözüm sürecine katkılarına dikkat çeken Zana, “Öcalan, Barzani’nin bu girişimlerini saygı ve övgüyle karşılıyor” ifadelerini kullandı. Barzani de Türkiye’deki çözüm süreciyle ilgili “Üzerimize düşen sorumluluk neyse yerine getirmeye hazırız” ifadesini kullandı. Heyet daha sonra Talaban’yi ziyaret etti.

        Leyla Zana ziyareti Twitter hesabından duyurdu. Celal Talabani ve Neçirvan Barzani’ye yaptıkları ziyaretlere dair fotoğraflar paylaşan Zana, Talabani’ye ziyaretiyle ilgili, “S. Süreyya Önder ve Nilüfer Koç ile birlikte Mam (amca) Celal’i ziyaret ederek kendisine Sn Öcalan’ın mektubunu ilettik” twit’ini paylaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ