Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Arap turistlerin kar şaşkınlığı

        Türk Hava Yolları, RİDOS Termal Otel ve Vazelon Tur tarafından Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tanıtımına katkıda bulunmak için geliştirilen proje kapsamında Arap ülkelerinde yaşayan 40 Turizm firmasının temsilcileri bölgeye getirildi. Bölgede gözlemlerde bulunan Turizmciler geceyi Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan RİDOS Termal Otel’de geçirdikten sonra sabah saatlerinde termal havuzlara girerek toplu olarak Ovit Yaylası’na çıktılar.

        Arap turizmcilerin bir çoğu Ovit Yaylası’na hayatlarında ilk kez kar ile karşılaştı. Araplar bir metreyi aşan kar kalınlığı ile birlikte birde Mart ayı sonu olmasına rağmen kar yağışı sürprizi ile karşılaştı.

        Arap turizmcilerin yeni tanıştıkları kar karşısında yaşadıkları şaşkınlık görülmeye değerdi. Kimisi kara dokundu, kimisi karda fotoğraf çektirdi.

        Kimileri ise kar üzerine uzanarak karın tadını çıkarttı. Bir çok Arap turizmci, Rize’de kar ile karşılaşabileceklerini tahmin etmedikleri için kar yağışına rağmen üzerlerinde sadece tişört bulunması dikkat çekti.

        Arap Turizmciler yaptıkları açıklamada, “Sahilde hava sıcak ve güneşli. İç kesimlere girip yükseklere çıktığımızda ise hava ısısı 20 derece birden düştü ve kar yağışı ile karşılaştık. Bunu dünyanın başka bir yerinde görmek mümkün değil. Ülkelerimize döndüğümüzde bu güzellikleri herkese anlatacağız. Ancak bu güzellikleri insanlarla paylaşılabilmesi için bu bölgelerde turizm yatırımları yapılması gerekiyor. Buraya gelecek insanların konaklama gibi ihtiyaçlarının karşılanması gerekir” dediler.Proje Organizatörü Vazelon Tur firmanın sorumlusu Özgün Şanlı ise yaptığı açıklamada, “Amacımız bölgemizi Körfez ülkelerine tanıtarak diğer kış turizminin yaşandığı bölgelerde olduğunu gibi Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de kış turizmini canlandırmaktır. Bu şekilde bölgemizde 12 ay turizmin canlı tutulmasını sağlayabiliriz. Getirdiğimiz turizmcilerin bir çoğu ilk kez hayatlarında kar gördü. Duydukları memnuniyeti ve şaşkınlığı dile getiriyorlar” dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ