Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa O polisin cezası ertelendi, Anne Elvan isyan etti

        Hayati ARIGAN/İSTANBUL

        Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeği ile ağır yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan için polis memuru Ufuk Çolak, sosyal paylşım sitesi Facebook hesabından, "Lan siz kimsiniz, neymiş ekmek almaya gidiyormuş, kafana sıkan çeviğin ellerinden öperim, hepinize bundan sonra ayrımcılık var, s..kerim, beni ne hale soktunuz lan o.. çocukları" mesajlarını yazdı. Ailenin şikayeti üzerine Çolak hakkın İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

        Davanın dün görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık Ufuk Çolak katılmazken Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan geldi.

        "FACEBOOK HESABI BANA AİT DEĞİL"

        Başka bir ile tayin olduğu için talimatla ifadesi alınan sanık polis memuru Ufuk Çolak'ın suçlamaları kabul etmediği, suça konu Facebook hesabının kendisine ait olmadığını söylediği öğrenildi. Duruşmada söz alan Elvan Ailesi'nin avukatı Ömer Kavili, polislerin sanık olmaları durumunda devletin hemen tayinlerini başka bir ile çıkardığına dikkat çekerek, "Polis memuru yargılamayı yapan mahkeme yargıcından fiilen kaçırılmıştır" dedi. Mahkemenin kararını açıklayacağını söylemesinin ardından da avukat Özgür Urfa sanığın cezalandırılması gerektiğini söyleyerek, "Sanığın kamu görevlisi olması, söylenen sözlerin ağırlığı ve toplumda yarattığı infial sebebi ile üst sınırdan cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

        10 AY CEZA ERTELENDİ

        Mahkeme Ufuk Çolak'ı suçu ve suçluyu övme suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. İyi hal indirimi yaparak cezayı 10 aya düşürdü. Bu karara avukat Özgür Murat Büyük, Hakim Yüksel Gezgin'e dönerek, "Bu yaptığınız suça teşviktir" diyerek tepki gösterdi. Hakim Gezgin de "Karara itiraz hakkınız var" yanıtını verdi. Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ise "Biri emir veriyor, biri yuhalatıyor biri de ceza vermiyor" diye bağırarak tepki gösterdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ