Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan Davutoğlu'na: Al götür o 100 lirayı başına çal

        HABERTÜRK/ANKARA

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Neymiş, 'Temmuz ayında kendisini Başbakan sanan birisi emekliye 100 lira verecekmiş, al 100 lirayı götür başına çal, istemiyoruz o 100 lirayı" dedi.

        CHP’nin, ‘muhalefette son grup toplantısı’ parolasıyla yaptığı Meclis Grup toplantısında, ‘iktidar’ ve ‘Başbakan Kemal’ sloganları eşliğinde kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önseçim sonuçlarını değerlendirdi ve özetle şunları söyledi:

        CHP DEĞİŞİYOR: Diyorlar ki, ‘Herkes değişiyor, CHP değişmiyor’. Son 4 yılda, sadece Türkiye’de değil bütün dünyada en hızlı değişimi yaşayan parti CHP’dir. Bu daha başlangıç. Göreceksiniz çok güzel değişiklikler olacak CHP’de.

        KONTENJAN FRENİ: İlk kurultayda bir tüzük değişikliği daha yapacağız. Kontenjan hakkını bir kez kullanan ikinci kez kullanamayacak. Gerçek değişimi, dönüşümü yapacağız. Çağdaş uygarlıkla buluşturacağız Türkiye Cumhuriyeti’ni. Önseçim yaptık. Bize demokrasi dersi verenler nerede acaba?

        MİLLETTEN KAÇIYOR: Yaklaşık 1 milyon üyemize ‘Sandığa gidin milletvekillerinizi seçin’ dedik. Yaklaşık yüzde 60’ı sandığa gitti ve milletvekillerini seçti. ‘Millet, millet, millet’ diyenler neden milletten kaçıyor? Neden milletin vekillerini millet seçemiyor? 12 Eylül darbe hukukunun arkasına saklanıyorlar, sonra ‘Darbeci değiliz’ diyorlar. En büyük darbeyi yapanlar şimdi iktidarda. Soruyorum, kim demokrat, kim milletten yana, kim milletin iradesine saygı duyuyor? O parti CHP’dir.

        TÜRKİYE’Yİ UÇURACAĞIM: Birileri de duysun. Ağabeyleri beraber de duyabilirler. İnsani gelişmişlik endeksinde 187 ülke arasında 69’uncu sıradayız. 49 sıra atlamalıyız. Bunu CHP yapabilir. Sözüm söz. Kılıçdaroğlu sözü. 4 yılda Türkiye’yi uçuracağım. Diyorlar ki, ‘Neden 4 yıl istiyor, fazla istemiyor?’ Davutoğlu’na ve ağabeyine söylemek istiyorum. İnsanoğlu tekerleği 3 milyon yılda bulmuş. Şimdi her saniyede bir buluş gerçekleşiyor. Dört yıl, bir toplumun hayatında hem uzun hem kısa bir süredir. Ben 4 yılda, senin 12 yılda yapamadığının yüzde 60 daha fazlasını yapacağım.

        VESAYET ALTINDASIN: (Örtülü ödenek düzenlemesine ilişkin) Parlamentoda gece yarısı operasyonu yapıldı. Davutoğlu’nun da herhalde haberi yok. Bugün hiç değinmedi. Ne yapsın adamcağız, başbakanlık koltuğuna oturtmuşlar ama ne anlama geldiğini bilmiyor. ‘Ben ülkeyi yönetiyorum’ diye düşünüyorsan gereğini yap. Örtülü ödenek senin namusuna teslim edilmiştir. Bütçeyi getiren sensin. Eğer sorumsuz birine örtülü ödeneği kullandırıyorsan, sen Başbakan değilsin, vesayet altındasın bilmeni isterim. Başbakan’dan habersiz örtülü ödeneği nerede kullanacak? Kaçak sarayın gerçek maliyeti ortaya çıkmasın diye bin 100 odalı sarayı için büyük ihtimalle kullanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ