Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovakya'da düzenlenen İş Forumu'nda işadamlarına hitap etti

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovakya'da düzenlenen İş Forumu'nda kürsüye çıktı. İşadamlarına hitap eden Erdoğan özetle şunları söyledi:

        - Slovakya ile verimli çalışmalar yürüteceğimize inanıyorum. Ekonomik işbirliğimizi sadece ticaretle değil yatırımlara da dayandırmak zorundayız. Yatırım rakamlarını yükseltmemiz gerekiyor.

        - Türkiye de geçen 12 yılda büyük ilerlemeler kaydetmiş bir ülkedir. Geçn ve nitelikli iş gücümüz ve gelişen altyapımızla yükselen bir güç durumundayız.

        'CİDDİ FIRSATLAR VAR'

        - Üçüncü köprü inşaatımız hızla devam ediyor. İstanbul'un kuzeyinde inşa etmeyi planladığımız dünyanın en büyükleri arasında yer alacak olan havalimanımızın inşaat çalışmaları devam ediyor. Eğer siz girişimciye güven verirseniz girişimci de gelir bu yatırımları yapar. İster yerli ister uluslararası sermaye olsun. İki ülke arasında özellikle inşaat sektöründe ciddi fırsatlar olduğunu düşünüyorum. Slovakya'da inşa edilecek otoyol projesinde işadamlarımızın ciddi katkıları olacağını belirtmek isterim.

        'ÜÇÜNCÜ SANTRALİN ADIMINI ATACAĞIZ'

        - Nükleer enerji noktasında adımlarımızı attık. Şu anda yürümekte olan iki önemli çalışma var. Tabii bunun devreye girmesi 7-8 yılı bulacak. Belki üçüncü bir nükleer enerjinin de adımını atacağız. Çünkü Türkiye'nin her geçen gün enerji ihtiyacı artıyor. Bunları çeşitlendirmekte bir zorunluluğumuz var.

        'ABD'DEN ADİL DAVRANMASINI BEKLİYORUZ'

        - Türkiye müzakereci bir ülke olduğu halde halen bize vize engeli uyguluyorlar. Ancak sanıyorum 1 yıl içerisinde bu sorun belli oranda aşılacaktır.AB'yle görüşmelerde yeni fasılların açılması konusunda da bize daha adil davranılmasını arzu ediyoruz. Slovak dostlarımızdan da desteğin artarak devam etmesini bekliyoruz.

        - Bürokratik oligarşi siyasetçinin önünü keser bu kez işadamı rahatlıkla yürüyemez. Bu adımların atılmasını sağlamamız gerekiyor. Bu iş forumunun iş çevrelerimiz arasındaki iş birliğinin gelişmesine katkıda bulunacağına ümit ediyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ