Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP’de, 39 kontenjan adayı ile ‘merkez yoklamasıyla’ belirlenecek illere sıra geldi.

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        CHP’de, kontenjan için şanslı olan isimlerin başında MYK üyeleri geliyor. Gürsel Tekin, Haluk Koç, Bülent Tezcan, Sezgin Tanrıkulu, Sencer Ayata, Tekin Bingöl, Seyhan Erdoğdu, Murat Özçelik, Enis Berberoğlu, Mehmet Bekaroğlu, Burhan Şenatalar, Selin Sayek Böke, Yakup Akkaya, Faik Öztrak kontenjan adaylığı başvurusunda bulunan isimler arasında yer alıyor. Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Akif Hamzaçebi ile Levent Gök de kontenjan bekleyen isimlerin başında geliyor.

        MYK’DAN ÇİZİK SİNYALİ

        CHP Lideri’nin kontenjanları belirledikten sonra milletvekili listesini MYK’yı toplamadan doğrudan PM’ye sunma yetkisi alması, MYK’daki isimlerden bazılarını liste dışında bırakabileceğinin sinyali olarak görülüyor. Kılıçdaroğlu, MYK’dan yapacağı tasarrufu PM üyeleriyle dengeleyecek. CHP PM’den şu ana kadar 15 isim önseçim veya eğilim yoklamasında listeye girebildi. CHP Lideri’nin, PM’de en az 35 isme listede yer verebileceği, bu yolla listenin sorunsuz onaylanmasını sağlamayı hedeflediği belirtiliyor.

        ŞANS TANINAN İSİMLER

        Kontenjan için PM üyelerinden Aytun Çıray, Ekrem Kerem Oktay, Tuncay Özkan, Zekeriya Temizel, İhsan Özkes, Bülent Kuşoğlu, milletvekilleri Umut Oran, Bihlun Tamaylıgil şans tanınan isimlerden. Ankara, İstanbul ve İzmir’de kontenjanların birinci sırasını kadınlara ayıran CHP Lideri’nin, PM üyelerinden Gülsün Bilgehan’ı Ankara’dan, Zeynep Altıok ile Yasemin Cankurtaran’ı İstanbul’dan, Gaye Usluer’i Eskişehir’den, Elfin Tataroğlu’nu İzmir’den ilk sıraya yerleştirebileceği belirtiliyor. CHP tüzüğüne göre, eğilim veya önseçime girip, listede kendisine yer bulamayan veya seçilemeyecek yerden listeye girenler ‘kontenjan’ adayı olarak listeye konulamıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ