Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mehmet Selim Kiraz'ın adının İstanbul Adalet Sarayı'na verileceğini söyledi

        Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için düzenlenen cenaze törenine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ardından bir basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, "Çağlayan Adliyesi'nin adı Mehmet Selim Kiraz olacak değiştirilecek" dedi.

        İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları:

        - Savcı Bey'in ailesi öylesine güzel mesajlar verdi ki... Bu mesajları bütün medyanın, STK'ların duvarlarına ahlaki ilkeler olarak asması lazım. Bu asil aileye teşekkür ediyorum. Vefa borcu olarak Çağlayan Adliyesi'nin adı Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştirilecek.

        'EMNİYET MENSUPLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM'

        - 6 saati aşkın bir süre tam bir kriz yönetimi uyguladık. Elimizden gelen tüm çabayı sergiledik, taa ki şehit savcımızın ailesine kavuşması için. Emniyet mensuplarımıza da bir kez daha teşekkür ediyorum. Aldıkları talimatın gereğini yapmışlardır.

        'SİLAH SESİ GELİNCE DUVARLAR PATLATILDI'

        - 'Savcımızın hayatının tehlikeye düştüğünü hissettiğiniz anda müsamaha göstermeyin' dedik. Silah sesi geldiği anda da odanın duvarları patlatıldı.

        - Tüm Türkiye'de sağduyulu davranış vardı. uUmut ederdik ki aynı tavır siyasi kesimlerden de gelsin. Dün savcının şakağına silah dayanmış fotoğrafları yayımlama cüretini, nezaketsizliğini göstermişlerdir. Bütün bu medya mensuplarına çağrıda bulunuyorum özeleştiri yapsınlar. Kendi eşleri bu durumdayken acaba ne hissederlerdi. Bu tamamiyle insani bir durumdur.

        'TWEET ATACAKLARINA SAF TUTSALARDI'

        - Meclis'te grubu bulunan muhalefet liderleri Eyüp Sultan'daki cenazede değildi. Gönül isterdi di Sayın Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu tweet'lerle beni eleştireceklerine buradaki şehidin ailesini bağırlarına bassalardı. Bari aynı safta teröre karşı beraber durabilseydik. Kılıçdaroğlu'nun dünkü tweetleri unutulmayacaktır. Hele hele HDP'den bir kişi öyle bir tweet attı ki... 'Eylem diyor, terör saldırısı demiyor. 'Bunu yapanları devlet infaz etti' diyor.

        'BURADA OLSALARDI BÖYLE KONUŞMAZDIM'

        -Bu zihniyetle Kılıçdaroğlu ve Bahçeli aynı safta iç güvenlik yasasına karşı çıkmışlardı. Şimdi muhasebe vakti. Kılıçdaroğlu ile Bahçeli burada, cenazede olsalardı bu sözleri sarf etmeyecektim. Milletin acısında yan yana duramayanlar milletin geleceğinde rol alamaz.

        'TÜM PARTİ LİDERLERİYLE BİR ARAYA GELMEYE HAZIRIM'

        - Teröre karşı bütün siyasi parti liderleriyle bir araya gelmeye hazırım.

        'TERÖRİSTLER YURT DIŞIYLA GÖRÜŞMELER YAPTI'

        - Rehin alma esnasında bu teröristler yurt dışı bazı görüşmeler yaptılar. Tüm bunları takip ediyoruz. Bu olayla ilgili hangi ine girmiş olursa olsun sorumlularla ilgili her türlü operasyonu yapma talimatı verdik. Karşımızda bir şer ittifakı olduğunun farkındayız. Terör eylemlerinin nedeni AK Parti'yse Türk demokrasisinin son kalesinin Ak Parti olmasındandır.

        - Çözüm süreci ivme kazanmışken provoke edildiğinin farkındayız. Eğer birileri, yurt içi ve dışında bağlantısı olan birileri bazı istihbarat birimleri oyuna kalkışırsa karşılarında dimdik duran Türkiye bulurlar. Bu oyuna ülkeyi kurban etmeyiz.

        'UYARIYORUM, MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK'

        - 2013 senaryosu uygulanmak isteniyor. Bu saldırı ilk kez olmuyor. Reyhanlı’da, Gezi’de bunu yaptılar. Seçime giderken kaos ortamının istendiğinin farkındayız.Bugünkü saldırıdan sonra benzer olaylara girişirlerse geçen hafta çıkan iç güvenlik yasası dolayısıyla bir kişi dahi yüzünü örterek şiddete, molotofa yönelirse çok açık söylüyorum, uyarıyorum hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyecektir.

        'ELEKTRİK KESİNTİSİ BAĞLANTISIYLA İLGİLİ SOMUT SONUÇ YOK'

        - (Gazetecilerin soruları üzerine) Soruşturma derinleştiriliyor. Ortaya önemli sonuçlar çıktıkça kamuoyuyla paylaşacağız. Hala birileri teröristleri masum, devleti suçlu göstermek için 'Devlet infaz etti' diyor. Ya da 'Elektrik kesintisi hükümetin provokasyonu mu?' diyor.Bu irtibatla ilgili somut bir sonuç yok. Şu anda da her ihtimal değerlendiriliyor. Tespit edilmesi durumunda atılması gereken adımlar atılır.

        'İNSANİ DUYARLILIK BİLE GÖRMEDİM'

        - Cenazede uygulanan akreditasyon uygulamasında talimatı ben verdim. Ne eleştiri gelirse gelsin göğüslemeye hazırım. Sabah gazetelerin başsayfalarını gördüğümde açıkçası bırakın toplumsal duyarlılığı insani duyarlılık bile görmedim. Bu evlat bu sayfaları görünce ne hissetti? Aslında yayın yasağına ihtiyaç bile yoktur. 'Şu anda bunu yapmam teröristlere yarar' deyip herkesin kendisinin yapması gerekirken yapılmayınca yayın yasağı getirdik. Ama yürekteki yasak kalkar mı?

        'HERKES SÖYLEDİĞİ SÖZE DİKKAT EDECEK'

        - Basın özgürlüğü kadar önemli olan bir başka mesele teröriste alet olmamaktır. Bundan sonra herkes söylediği söze dikkat edecek.O basın organlarının bu cenaze törenine gelme hakları yoktur, olmayacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ