Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şehit edilen Mehmet Selim Kiraz'la ilgili önemli açıklamalarda bulundu

        İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kiraz’ı şehit eden DHKP-C’nin kiralık bir çete olduğunu belirten MHP Lideri Bahçeli, saldırının “sütre gerisindeki şifreli amaçlarına odaklanmak gerektiğini” söyledi, “Berkin Elvan’ın körpecik bedeni üzerinden istismar yarışına girenlere gün doğmuştur” dedi

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesini değerlendirdi, “Bu ülkede istihbarat teşkilatı ne iş yapmakta, neyle uğraşmaktadır? Sır küpü nerelerde gezmektedir?” diye sordu. Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada özetle şu ifadeleri kullandı:

        LANETLİYORUM: Hain saldırı yalnızca merhum şehidimize yönelmemiş, Türkiye vurulmuş, Türk adaletinin kanı akmış, 78 milyon hedef alınmıştır. Berkin Elvan bir kez daha katledilmiştir. Toplumsal cepheleşmelerden memnuniyet duyanlara, Berkin Elvan’ın körpecik bedeni üzerinden istismar yarışına girenlere gün doğmuştur. Şiddete yatırım yapan, efendileri namına tetik çeken, siyasi maksatlarla kullanılan eli kanlı canavarlar yeniden öldürme sahnesine çıkmışlardır. Saldırının Çağlayan’daki Adliye Sarayı’nda gerçekleşmesi özellikle kurgulanmıştır. Terör örgütü DHKP-C’nin kiralık bir çete olduğu dikkate alındığında menfur eylemiyle neyi amaçladığı, hangi mesajları vermeye çalıştığı esasen sır olmaktan çıkacaktır.

        BAĞIMSIZ, BAĞLANTISIZ DEĞİL: Güpegündüz, hem de bir adliyede böylesi bir saldırının yapılması kesinlikle bağımsız ve bağlantısız olamayacaktır. Türkiye’nin siyasi sıkışma yaşadığı, tartışmaların yeni ve tehlikeli boyutlar kazandığı her dönemde, DHKP-C terör örgütü anında pozisyon almakta, kan dökmek için ortalığa çıkmaktadır. Karanlık el ve emeller toplumsal hassasiyetlerin kaşındığı ve siyasi gelgitlerin yoğunlaştığı zamanlarda bu cinayet örgütüne öldürme emri vermektedir. Türkiye bir ucunda AKP’nin bulunduğu, diğer ucunda kanlı mihrak ve odakların yer aldığı kirli bir tezgâhın tam göbeğindedir.

        GÜNDEM MÜHENDİSLİĞİ: Birileri teröristleri açıktan sevk ve idare etmekte, gündem mühendisliği yapmaktadır. Akıl ve izan sahibi hiç kimse, İstanbul Adalet Sarayı’ndaki terör şiddetini gerçekte Berkin Elvan’ın ölümünden kaynaklandığını ileri süremeyecektir. Görünürdeki nedenlerden ziyade, sütre gerisine özenle gizlenmiş şifreli amaçlara odaklanmak en doğrusudur.

        İSTİHBARAT KİMİN HİZMETİNDE: Her şeyi geçtik, bu ülkede istihbarat teşkilatı ne iş yapmakta, neyle uğraşmaktadır? Erdoğan’a yorulduğunu söyleyen, Meclis’e girmek için hamle yapan, arkasından da saraydan vize alamadığından tekrar koltuğuna oturtulan sır küpü nerelerde gezmektedir? Terör örgütünün eylem planını deşifre edemeyen, adliye koridorlarına kadar taşınan örgüt paçavralarını ve silahları bulamayan istihbarat birimleri kimin hizmetindedir?

        KARA MİZAH GİBİ AÇIKLAMA: Şu kara mizah gibi açıklamaya bakınız ki, Davutoğlu medyayı teröre karşı mücadeleye çağırmaktadır. Teröristlerle pazarlık yapan hükümetin eğreti başkanı, çağrısını medyaya değil, aynanın karşısına geçip kendisine yapmalıdır.

        HER ŞEYE HÂKİMİM: Erdoğan Bükreş’e gelir gelmez, Başbakan’dan önce Çağlayan’daki saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştur. Binlerce kilometre uzakta, “İpler benim elimde, her şeye hâkimim ve her gelişmeyi izliyorum” imaj ve havası vermiştir. Davutoğlu’ndan, danışıklı dövüş veya değil, rol kapmış ya da rol çalmıştır. İşin tuhaf yanı, İçişleri Bakanı’nın esamisi dahi okunmamaktadır. Kimin eli kimin cebinde belli değildir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ