Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da telefonla dolandırıcılık zanlısı 2 kadın yakalandı

        Alınan bilgiye göre, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde ikamet eden Şengül T. (62), Sebile Ö. (43) ve Orhan C'yi (58) telefonla arayan 2 kadın, kendilerini "komiser Nilgün" olarak tanıttı.

        Zanlılar, söz konusu kişilere bir kuyumcu soygununda kimlik belgelerinin bulunduğunu, bu nedenle evlerinde arama yapılacağını, ellerindeki altın ve paraları karşılaştırmak için kendilerine vermezlerse suçlu duruma düşeceklerini söyledi.

        Bunun üzerine paniğe kapılan Şengül T, Sebile Ö. ve Orhan C, evlerinde bulunan toplam 67 bin liralık altın ve paraları ayrı ayrı olarak belirtilen buluşma yerlerine getirdi.

        Altınların bir süre sonra iade edilmemesi üzerine dolandırıldığını anlayan vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelilerin kimliklerini belirledi.

        Tekstil işçisi olduğu belirlenen ve İstanbul'da gözaltına alınan zanlılar Tuğba P. (25) ve Pınar Ö. (21), Bursa Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Bu arada, telefonla dolandırıcılıkta polis olduğunu söyleyen erkeklere pek inanılmadığı için bu konuda kadınların kullanıldığı öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ