Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan taziye ziyareti

        Serdar KULAKSIZ-Hayati ARIGAN/HABERTÜRK

        Ankara’dan İstanbul’a geçen Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı’nda sorular üzerine, “Bir savcının katledilmesi, hele hele Berkin Elvan üzerinden katledilmesi hiç kimsenin içine sindirebileceği bir olay değildir. Yapanlar, terörü gerçekleştirenler insan değildir. Şiddetle kınıyoruz, kınamaya da devam edeceğiz” ifadesini kullandı. İstanbul Adalet Sarayı’ndaki taziye ziyaretinin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

        Bir savcı arkadaşımız, bir olayı soruşturuyor ve siz içeri girip bunu esir alıyorsunuz, silah zoruyla bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz ve bunu şehit ediyorsunuz. Bu kabul edilebilir bir olay değildir. Bir hukukçuya, adaleti arayan, adaleti sağlayan, adaleti gerçekleştirmek isteyen bir kişiye karşı böyle bir terör olayının yapılması hepimizin vicdanında derin yaralar açmıştır.

        (Başbakan Davutoğlu’nun sözleri) Benim bildiğim bir şey var. Daha cenaze defnedilmeden siyaset yapmak kadar ahlaksızlık olmaz. Cenaze daha defnedilmemiş, siyaset yapmanın yeri midir? Ateş düşmüş bir yere, adalet camiasına ateş düşmüş, insanlar üzülüyorlar.

        Hepimizin yüreği yanıyor. Bir evladımız şehit edildi, hepimiz üzülüyoruz. Siyaset sorumluluk taşımak demektir. Türkiye’nin ayrışmaya değil, beraber olmaya, birlik olmaya, teröre karşı ortak mücadele etmeye ihtiyacı var. Biz bu ihtiyacı gidermek zorundayız. O nedenle Sayın Davutoğlu söylemiş, canı sağ olsun, Allah ıslah etsin.

        CHP Lideri, bazı basın-yayın kuruluşlarının Savcı Kiraz’ın cenaze törenine alınmamasıyla ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı: “Kesinlikle doğru değil. Bakın Türkiye’deki basına... Teröre karşı ortak tavır sergiledi basın, teröre karşı ortak lanet okudu, objektif oldu bu konuda. Siz hangi gerekçeyle ayrım yapıyorsunuz?”

        SAVCININ BABASI KARŞILADI

        Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Adliye Sarayı’ndaki ziyaretin ardından Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın Başakşehir’deki evine geçti. Kılıçdaroğlu evin bulunduğu siteye girerken bir grup tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nu site bahçesindeki taziye çadırından çıkarak yolda karşılayan Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, tepkilerden dolayı üzgün olduğunu ve bu tür durumların yaşanmasını istemediklerini söyledi. CHP Lideri, taziyesi sırasında okunan Kuran-ı Kerim’i dinledi ve edilen duada el açtı. Yaklaşık 20 dakika burada kalan Kılıçdaroğlu’nu baba Kiraz uğurladı.

        ‘Hesabını sormak boynumuzun borcudur’

        CHP Lideri Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada ise vatandaşları sağduyuya davet etti, “Hem Yasemin (Kiraz) Hanımefendi’ye hem de İstanbul Başsavcısı Hadi Bey’e söylediğim gibi yapılan alçakça saldırının hesabını sormak boynumuzun borcudur” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ