Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sema Şirin, 15 yaşındayken 45 yaşındaki Hasan S.’yle imam nikâhıyla evlendirildi.

        Neşet DİŞKAYA/HABERTÜRK

        İzmirli Sema Şirin, daha 15 yaşındayken ailesi tarafından evli ve 7 çocuk babası 45 yaşındaki Hasan S. ile kuma olarak imam nikâhıyla evlendirildi. 4 çocuğu oldu. Resmi nikâhı olmadığı için 3 çocuğu, kocasının resmi nikâhlı eşinin üzerine. Hidrosefali hastası olan oğlu ise tedavi masrafları karşılansın diye kendi babasının üzerine kaydedildi. Genç kadın evlendikten sonra sürekli şiddet gördü. Kocası Hasan S. bir gün o uykudayken 7 yerinden bıçakladı. 30 gün yoğun bakımda kaldı. Yaşam savaşını kazanan Sema Şirin, yeni bir hayata başladı. Şirin, hastaneden çıkar çıkmaz önce kocasının resmi nikâhlı eşi üzerine kayıtlı olan 3 çocuğunun velayetini aldı, sonra kiraladığı evde çocukları ile yeni bir yaşam kurdu. Şimdi 37 yaşında olan Şirin’in çocuklarının adı İlayda, Aleyna, Furkan ve Boran. Sema Şirin, “Beni döven, bıçaklayan eşime ‘Sana yenilmeyeceğim’ demiştim. Yenilmedim. Hayattayım. Şiddet gören kadınlar pes etmesinler, mücadele etsinler” dedi. Devletten aldığı aylık 500 lira ile geçindiklerini belirten Şirin, iş bulması için yardım istedi.

        UYKUDA BIÇAKLADI

        Sema Şirin, sürekli kendisine şiddet uygulayan 4 çocuğunun babası Hasan S. tarafından 2 yıl önce uykudayken tam 7 yerinden bıçaklandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Şirin, 30 gün yoğun bakımda kaldı. Hastaneden çıktıktan sonra dava açan Şirin, önce kocasının resmi nikâhlı eşi üzerine kayıtlı olan 3 çocuğunun velayetini aldı. Daha sonra tedavi masrafları için babasının üzerine kayıtlı olan oğlu Furkan’ı kendi nüfusuna kaydettirdi. Kuma olarak gittiği kocası Hasan S.’nin kendisine sürekli şiddet uygulandığını kaydeden Sema Şirin, yaşadıklarını şöyle anlattı: “15 yaşındayken ailem beni evli olan bir adamla imam nikâhlı olarak evlendirdi. Bu adamın 7 çocuğu vardı. 15 yaşındaydım. Doğan çocuklarımı başkasının üzerine kayıt ediyordum. Bir gün tehditlerden bunaldım artık. Polise başvurdum. Bir şey yapmadılar. Hasan S. uyuşturucu satmaktan cezaevine girince ben çocuklarımı alıp başka bir yere taşındım. Cezaevinden çıktı. Çocuklarını göreceğini söyledi. Polisi çağırdım. O zaman bir şey yapamadı. Gece çocuklarının yanında kalırken, uykuda beni bıçakladı. Kızım araya girdi, kurtardı.”

        ‘ÖLMEYECEĞİM DEDİM’

        Hasan S.’nin 13 yıl hapis cezası aldığını ve halâ cezaevinde olduğunu söyleyen Sema Şirin, “Ona ‘Senin yüzünden ölmeyeceğim. Hayata küsmeyeceğim’ dedim. Ve yenilmedim, yaşama tutundum. Şiddet gören kadınlar da şiddeti kaderleriymiş gibi görmesinler. Mücadele etsinler. Çocukları ve kendileri için yaşama tutunsunlar” ifadesini kullandı. Çocuklarıyla mutlu yaşadıklarını belirten Şirin, devletin aylık verdiği 500 lira ile geçiniyor ve iş arıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ