Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bilal Erdoğan yine ok attı

        Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, unutulmuş ata yadigarı okçuluk sporunu tekrardan hak ettiği noktaya getirebilmek için çalıştıklarını belirterek, vakıf bünyesinde kurdukları Türk-Osmanlı Geleneksel Ok ve Yay Atölyesi'nde şimdinin çıraklarını, geleceğin ustalarını yetiştireceklerini söyledi.

        Günümüzden yaklaşık 550 yıl önce inşa edilen ve ilk spor kulüplerinden biri olan Okmeydanı'ndaki Okçular Vakfı bünyesinde "Türk- Osmanlı Geleneksel Ok ve Yay Atölyesi" açıldı.

        Açılış töreninde konuşan Yıldız, atölyenin unutulan bir değerin yeniden canlandırılmasını amaçladığını ifade ederek, İstanbul'un fethinde geleneksel Türk-Osmanlı ok ve yayının oynadığı role dikkati çekti.

        Yıldız, "Bizim ok ve yayımız, diğer ulusların ok ve yaylarından birçok özelliği ile farklılaşıyor. Menzili, mukavemeti ve yapımındaki hüner, ustalık, sabır ile efsaneleşen bu kültürün artık yeni bir hamisi var. O da Okçular Vakfı'dır" diye konuştu.

        Vakıf aracılığıyla şimdiye kadar 2 bin 63 gencin okçuluk sporuyla tanıştığını dile getiren Yıldız, halen 403 okçunun eğitime devam ettiğini, ayrıca vakıftan yetişen 106 sporcunun da lisanslı okçu olduğunu belirtti.

        Haydar Ali Yıldız, vakfın yapımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük emekleri olduğu ifade ederek, şunları aktardı:

        "Okçular Vakfı, unutulmuş bu ata yadigarı sporu tekrardan hak ettiği noktaya getirebilmek için yoğun mesai harcamaya ve yatırımlar yapmaya devam ediyor. Son olarak Türk-Osmanlı Geleneksel Ok ve Yay Atölyesi'ni vakıf bünyesinde kurarak, şimdinin çıraklarını, geleceğin ustaları yetiştirmek üzere harekete geçtik. Ayrıca gelecek yıl Fetih Şampiyonası düzenleyeceğiz. Ödüllerin Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından verilmesini planlıyoruz."

        "OSMANLI YAYININ UNUTULMAMASI İÇİN HAREKETE GEÇTİK"

        Okçular Vakfı Üyesi Bilal Erdoğan, vakfın, kısa zamanda yetiştirdiği sporcularla uluslararası okçuluk sporu camiası içinde adından sıkça söz ettirmeye başladığını kaydetti.

        Okçuluğun tarihin en iddialı sporu olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Okçuluk medeniyetimizin bir parçası ve bu amaçla kültürümüzün parçası olan bu spora sahip çıkacağız. Osmanlı yayının unutulmaması için harekete geçtik. Okçular Vakfı olarak, gelecek dönemlerde de okçuluk sporunun gelişimi adına dünyada eşi benzeri olmayan birçok uygulamayı da hayata geçirmeyi planlıyoruz. Türkiye'nin büyüme süreci, kendi medeniyetinin bir parçası olmaya çalışmasıyla gerçekleşecektir. Geleneksel okçuluğumuza sahip çıkarak geleneğimize, kültürümüze, tarihimize hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu.

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okçular Vakfı'nın sportif açıdan bakıldığında büyük bir boşluğu doldurduğunu dile getirerek, okçuluk sporunun gelişimi için tarihi bir görev üstlenen vakfın, geleceğin şampiyon sporcularını yetiştireceğini anlattı.

        "HEM YAY YAPACAĞIZ HEM USTA YETİŞTİRECEĞİZ"

        Atölyede geleneksel ok ve yay eğitimi verecek yay ustası Ercan Özek de bir yayın ortalama 2 yılda yapıldığını belirterek, "Osmanlı yayları bizim kültürümüz ve bu kültürümüzü geleceğe bırakmak için çalışacağız. Hem yay yapacağız hem de usta yetiştireceğiz" dedi.

        Konuşmaların ardından ok ve yay atölyesinin açılışı kurdele kesmek suretiyle gerçekleştirildi. Ok ve yay ustası Ercan Özek atölye çalışmalarını tanıttı.

        Açılışın ardından katılımcılar atış alanına geçti. Bilal Erdoğan, ok ve yayı eline alıp, "Ya Hak"' diyerek okları hedefe gönderdi.

        "GÜNDEMİMİZDE BUNLAR OLMAMALI"

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine, son günlerde yaşanan terör eylemlerini şöyle değerlendirdi:

        "Bizim gündemimizde bunlar olmamalı. Milli birlik ve kardeşliğimizi bozmaya yönelik böyle olayların, ucu nerede olduğu belli olmayan kişi ve dış mihrakların Türkiye üzerinde oynamaya çalıştıkları bir oyun olduğu aşikar. Bu olayların üstesinden milletimizin sağduyusu, birlikte duruşu, kardeşliği ve muhabbetiyle geleceğimizi düşünüyorum. İnşallah spor da bunun önemli araçlarından biri olacaktır. Moralimizi bozmayacağız, özgüvenimizi artıracağız. İnşallah geleceğin Türkiyesini çok daha güçlü bir biçimde inşa edeceğiz bütün bozguncuların art niyetlerine karşılık olarak."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ