Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstanbul Otogarı'nda terör alarmı

        NİHAT ULUDAĞ - YUSUF DOĞAN / İSTANBUL

        İnternet kafelerde girilen sitelerin bile geriye dönük olarak kontrol edildiği operasyonda arama kaydı bulunan 20 kişi yakalandı, Suriye'den kaçırılan tarihi eserler ele geçirildi.

        İstanbul'da son günlerdeki terör eylemleri ve 3 İngiliz kız örneğinde olduğu gibi IŞİD'e katılmak için yurt dışından gelenlerin bağlantı noktası olarak İstanbul'u seçmesi polisi alarma geçirdi. Her gün binlerce yolcunun kalkış ve varış noktası olan Büyük İstanbul Otogarı'nda Bayrampaşa İlçe Emniyet, Terörle Mücadele, Organize, Mali Suçlarla Mücadele, Narkotik, Asayiş ve Özel Harekat Şube Müdürlükleri'nden 500 polisle operasyon düzenlendi.

        KALKIŞ YAPAN OTOBÜSLER DE ARANDI

        Saat 19.00'da başlatılan denetimlerde, giriş ve çıkışlar sıkı kontrol altına alınırken otogar içinde 9 ayrı noktada yolcular, peron çalışanları ve otobüs şoförleri didik didik arandı. Otogar'daki Metro durağı, alt ve üst katlardaki lokanta, marketler ve duşlara varıncaya kadar yapılan aramalarda tüm yolculara Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolü yapıldı. Denetimlerde kalkış için hareket eden otobüsler de durdurularak yolcular ve bagajlar arandı. Otogar içindeki internet kafelerde girilen siteler, geriye dönük olarak incelendi.

        20 GÖZALTI

        Uygulama esnasında hırsızlıktan gaspa, adam yaralamadan tehdide kadar birçok suçtan aranan 20 kişi gözaltına alındı. Uygulama esnasında durumundan şüphelinen iki kişinin sırt çantasında yapılan aramadan hırsızlık malı olduğu ortaya çıkan 20 bin liralık altın ve pırlanta set ele geçirildi.

        TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ

        Uygulamalarda polisi görünce yönünü değiştirip Metro'ya binmeye çalışan bir kişi dikkat çekti. Gözaltına alınan şüphelinin M.K. adlı bir Suriyeli olduğu belirlendi. Şüphelinin çantasında yapılan aramada, Suriye'den getirildiği belirlenen tarihi eserler ele geçirildi.M.K. tarihi eserlere el konulunca "Bunlar benim polise ne oluyor" diyerek tarihi eserleri almaya çalıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ