Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Fikri Işık ağaç dikti, Feridun Bilgin kaynak yaptı

        Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Yavuz Selim Sultan Köprüsü ana tabliye kaynak törenine katılarak ilk kaynağı yaptı.

        Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, halen yapımı süren Yavuz Selim Sultan Köprüsü'nün tabliye toplam ağırlığının 46 bin tonu geçeceğini söyledi.

        İLK KAYNAK BAKANDAN

        Bilgin, Yavuz Selim Sultan Köprüsü ana tabliye kaynak töreninde yaptığı konuşmada, bugün 4 Boeing uçağının ağırlığına denk gelen 911 ton ağırlığındaki çelik tabliyenin montajını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

        Köprünün tabliye toplam ağırlığının 46 bin tonu geçeceğini vurgulayan Bilgin, köprünün yapımında kullanılan çelik tabliyelerin Tuzla ve Yalova'daki tesislerde yerli olarak imal edildiğinin altını çizdi.

        Bakan Bilgin, konuşmasında sonra şantiyede işçilerle birlikte ana tabliyenin kaynağını yaptı.

        BAKAN IŞIK DA AĞAÇ DİKTİ

        Gebze'de bir dizi incelemelerde bulunan Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık da TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde ağaç dikti.

        FikriIşık, ağaç diktiği TÜBİTAKGebze Yerleşkesinin imara açılıp AVM ve rezidans inşa edileceği iddialarıyla ilgili olarak da açıklamalar da bulundu.

        'ALLAH'TAN KORKAR İNSAN'

        Bunun özel bir nedeni var. AVM’lerden çıkmayan bazı insanlar var. Bunlar AVM’de otururlar, hani bizim kahvehanelerde hükümet kurup, yıkan bazı bilmişler vardır ya. Bunlar da akşama kadar AVM’lerde oturup memleketi kurtarırlar. Memleketin nasıl battığını konuşurlar. Şunu ben çok iyi biliyorum, çok dar bir yol vardı. Ve bu yol Gebze’nin ihtiyacına cevap vermiyordu. Büyükşehir Belediye başkanımızın talebi ile ve benden önceki bakan arkadaşımızın onayı ile TÜBİTAKarazisinin tam kenarından bu yolun genişletilmesine müsaade edecek kadar bir alan tahsis yapıldı. 28 bin m2 civarında bir alan. Yol geçince 20 bin m2 kare alan TÜBİTAKsınırlarının dışına çıkarıldı.

        Bu alanın artık TÜBİTAK arazisi ile fiilen bağı kopmuş oldu. Gebze Belediyemiz dedi ki 'bakanım bunu bize devredin, biz burayı ağaçlandıralım ve yeşil alan miktarımızı artıralım' Ben de bakan olarak arkadaşlarıma talimat verdim. Gebze Belediyesi'ne sadece sadece peyzaj ve ağaçlandırma kaydıyla devrede biliriz. Arkadaşlarımız Çalışmayı yaptı ve biz bilim kurulumuzun da kararı ile bu alanı Gebze Belediyemize tahsis ettik. Bir gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşma. 'Gebze’deTÜBİTAK arazilerine AVM yapılacak' Bunu söyleyenler de AVM’lerden çıkmayanlar. Ben de şaşırdım kaldım. 28 bin metrekarenin zaten bir kısmı yola gitmiş, bir kısmı da gördüğünüz şu alan. Şimdi buraya AVM yapacakmışız. Ya siz hiç baktınız mı bu araziye? Hayır. TÜBİTAK’ın belediye devir protokolüne baktınız mı? Yok. Ne var, ' bir arazi varsa mutlaka rant vardır. Burada AVM yapılacaktır.' Allahtan korkar insan, şu alana AVM yapılır mı?"

        DHA/AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ