Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Aya Paraşkevi Rum Ortodoks Kilisesi’nin küçük kulesindeki 50 kiloluk çan çalındı

        Nihat ULUDAĞ-Yusuf DOĞAN

        22 Mart’ta İstanbul Kazlıçeşme’de düzenlenen Nevruz kutlamaları sırasında, meydanın hemen bitişiğinde bulunan Doğu Roma İmparatorluğu’ndan kalma tarihi Aya Paraşkevi Rum Ortodoks Kilisesi, bilinmeyen bir nedenle bazı göstericilerin saldırısına uğradı.

        LOJMAN TALAN EDİLDİ

        Ayazmasındaki suyun şifalı olduğuna inanılan kiliseyi çevreleyen demir parmaklıkları aşarak içeri giren bir grup, kiliseye zarar verdikten sonra küçük kuledeki 50 kiloluk çanı yerinden sökerek beraberlerinde götürdü. Diğer bir grup da kilise görevlisi F.H.’nin kaldığı lojmanı talan etti. İsmini vermek istemeyen bir kilise görevlisi, çalınan çanın tarihi bir değeri olmadığını, ‘sarıcılar’ olarak bilinen metal işlemeciler tarafından yenisi yapılarak yerine takılacağını söyledi.

        KOMİTE 6 BİN TL ÖDEDİ

        İstanbul polisi şimdi, kiliseye girerek çanı çalan kişileri kamera kayıtlarından tespit etmeye çalışıyor. Öte yandan kilisedeki çanın geçen yıl da yine Nevruz kutlamaları sırasında çalındığı öğrenildi. Bunun üzerine geçen yıl Nevruz tertip komitesi, çalınan çan için kiliseye 6 bin TL ödedi. Bu yıl da çanı göstericilerin çaldığının kesinlik kazanması halinde, yeni çanın faturası da tertip komitesinden tahsil edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ