Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hasan Ferit Gedik duruşmasında 19 gözaltı

        Eray EROLLU/İSTANBUL

        İstanbul Anadolu Adliyesinde görülen Hasan Ferit Gedik davasında adliyeye girmek isteyen 30 kişilik gruba, tarafların yakını olmadığı gerekçesiyle izin verilmedi.

        Bunun üzerine oturma eylemi başlatan gruba polis dağılın uyarısında bulundu. Grubun dağılmaması üzerine polis müdahalede bulundu. Göstericiler yere yatırılarak plastic kelepçe takıldı. Gözaltına alınan 19 kişi emniyete götürüldü.

        Maltepe Gülsuyu'nda 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı olaylara ilişkin davaya Kartal Anadolu Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. 22'si tutuklu 35 sanığın yargılandığı dava öncesi Anadolu Adalet Sarayı içinde ve dışında çok geniş güvenlik önlemleri alındı.

        Adliye önüne gelen yaklaşık 20 kişilik bir grup ise içeri girmek istedi. Polis, ailenin yakını olmadıkları gerekçesiyle grubun içeri girmesine izin vermedi. Ancak eylemciler polise direnince müdahaleyle karşılaştı. Polis, ellerindeki kalkanlarla göstericileri iterek uzaklaştırdı. Göstericiler daha sonra adliye önünde oturma eylemi yaptı.

        Güvenlik güçleri ise "Dağılmazsanız müdahalede bulunacağız" diyerek eylemcileri uyardı. Uyarıları dikkate almayan eylemciler yaka paça gözaltına alındı.

        İHA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ