Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti, CHP, MHP ve HDP'de parti liderleri yarın YSK'ya teslim edilecek aday listelerine bugün son şeklini verecek

        HABERTURK.COM

        Türkiye seçim maratonuna koşar adım giriyor. 7 Haziran'da 'nihayete erecek' sürecin en önemli aşamalarından biri de partilerin yarın Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edeceklerimilletvekili aday listelerinin oluşturulması. Seçime katılacak olan partiler yarın saat 17.00'ye kadar belirledikleri listeleri YSK'ya teslim etmek zorunda.

        GÜN BOYU ÇALIŞMA

        Seçimin '4 büyükleri' AK Parti, CHP, MHP ve HDP'de de liderler, partilerinin geleceğine yön verecek olan isimleri barındıran listeler için adeta kampa girdi. Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, listeye son şeklini vermek ve gerekli gördüğü düzenlemeleri yapmak içingün boyuAk Parti Genel Merkezi'nde çalışacak. Parti Genel Merkezi'ne 'kapanan' bir başka isim de MHP lideri Devlet Bahçeli...

        BAHÇELİ'NİN ÖN SIRA 'TİTİZLİĞİ'

        Özellikle büyük şehirlerde ön sıralarda gösterilecek adaylar konusunda 'titiz davranan' Bahçeli'nin yanı sıra HDP'de de yüzde 10 barajı göz önünde bulundurularak son liste hassasiyetle hazırlanıyor.

        CHP'de ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ön seçimle belirlenen 364 vekilin dışında 'bizzat belirleme yetkisine sahip olduğu' 39 kişilik kontenjan liste ve bunun dışında kalan isimleri tespit etmek için yoğun mesai harcıyor. CHP'de bugün gerçekleştirilmesi beklenen Parti Meclisi'nde (PM) de listelerin şekillendirilmesine çalışılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ