Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Metin Şentürk İstanbul 2. bölgeden bağımsız milletvekili adaylığı başvurusunda bulundu

        Siyasiler, STK temsilcileri derken 7 Haziran seçimleri öncesi sanat dünyasından bir sürpriz adaylık daha geldi. Görme engelli sanatçı Metin Şentürk, 7 Haziran genel seçimleri için İstanbul 2. bölgeden bağımsız milletvekili adaylığı başvurusunda bulundu.Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na görme engelli babası Şükrü Şentürk'le gelen sanatçı, adliye binasındaki Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İl Başkanlığı bürosuna giderek adaylık başvurusunu yaptı.

        'BENİM İÇİN TARİHİ BİR GÜN'

        Başvuru işlemlerinin ardından adliye önünde basın açıklaması yapan Şentürk, "Bugün burada benim için tarihi bir gün. Adaylığımızın başvurusunu il seçim kuruluna yaptık. İnşallah tüm engelliler camiası için ve bizim düşündüğümüz güzel projeler gerçekleştirmek adına hayırlı bir başvuru olur" dedi.

        SEÇİM SLOGANI: GÖRMEZDEN GELME

        Bir gazetecinin "Seçim sloganınız ne?" sorusunu yönelttiği Şentürk şunları söyledi:

        Görmezden gelme... Bizim bu konularda bazı iddialarımız var. Engellilerin hayat ve insani haklarının görmezden gelinmemesi, bütün hayati haklarıyla ilgili hiç kimsenin bunları görmezden gelmemesi için çalışmalar yapacağız. Bu yüzden de kampanya sloganımız bu. Tüm kampanyamızla ilgili bilgi almak isteyenler, 'gormezdengelme.org'tan bizi takip edebilirler.

        'BÜTÜN AİLEYE BAKIYOR'

        Şentürk, "Neden herhangi bir partiden aday olmadınız?" sorusu üzerine de şöyle konuştu:

        Parti disiplini diye bir şey var. Orada bazen sessiz kalmanız gerekebiliyor. Bunlara saygı duyuyorum. Ama bizim de kendi disiplinimiz var, bu konuyla alakalı sessiz kalamayız, sessizleştirilmememiz lazım. Dolayısıyla bu konuda daha rahat hareket edip her partinin kapısını rahatça çalabilmemiz için her partiden her şeyi isteyebilmemiz için böyle bir şeye başvurduk. Bağımsızız ama herkes için çalışıyoruz. Her şeyi istemek için tüm partilerin kapısını çalacağız.

        Şentürk'ün babası Şükrü Şentürk de, "Baba duası alıyor. Bütün aileye de bu bakıyor, Allah razı olsun. Ne mutlu bana ki Allah bana böyle bir evlat nasip etmiş" diye konuştu.

        Babasının sözleri üzerine "Ne mutlu bana ki senin gibi bir babam var" diyen Metin Şentürk de babasının da görme engelli olduğunu kaydetti. Şentürk, "Ailede 6 kişinin görme engelli olduğu bir Rumeli ailesinin 6. çocuğuyum. Ben de babamla iftihar ediyorum" ifadelerini kullandı.

        PARALEL SORUŞTURMASINDA TUTUKLANAN MÜDÜR DE BAĞIMSIZ ADAY

        Bu arada bağımsız milletvekili Hakan Şükür ile İstanbul Emniyeti'ndeki "paralel yapı" soruşturmalarında tutuklanan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün de bağımsız milletvekili adaylığı başvurusunda bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ