Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Denizli'de göle dönen tarlalarında balık tuttular

        Son zamanlardaki sağanak yağmurlar nedeniyle Işıklı Barajı'nda doluluk oranı yüzde 90'ın üzerine çıktı. Taşkın tehlikesine karşı baraj kapakları geçtiğimiz günlerde açıldı. Barajdan bırakılan tonlarca su Büyük Menderes Nehri'nin debisini arttırıp, taşkınlara neden oldu. Yaklaşık 3 bin dekar tarım arazisi ve Çal İlçesi'nde taşkınlar yaşandı. Çoğunluğu hububat ekim alanı olan tarım arazileri göle dönen çiftçiler. Suyla dolan tarlalarına ağ gerip, barajdan bırakılan suyla gelen tatlı su balıklarını yakalayarak, bu olumsuzluğu fırsata çevirmeye çalıştı.

        Çal'ın Aşağıseyit Mahallesi'nden Hayrettin Yavuz, "Barajdan su bırakılınca Büyük Menderes Nehri taştı. Tarım arazileri sular altında kaldı. Balıklar, hububat ekim alanlarına taze filizleri yemek için giriyor. Bazı tarlalarda suyun derinliği 1.5 metreyi buluyor. Biz de tarım arazilerimize ağ gerip balık yakalıyoruz" dedi.

        Çiftçi Mustafa Söylemez de tarım arazilerinde zararın büyük olduğunu belirtip, "Hububat tarlalarımızı su bastı. 'Ürün alamayacağız' diye oturup ağlamaktansa, arazilerimize dolan suda balık avlayarak, teselli oluyoruz. Barajın kapakları açıldığı için Büyük Menderes Nehri'ne çok fazla balık gelmiş. Son yıllarda nehir yatağında su çok az oluyordu. Büyük balık çıkmıyordu. Şimdi 5-6 kilogram arasında aynalı sazanlar yakalıyoruz. Tarlalardan buğday, arpa yerine balık hasadı yapıyoruz" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ