Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bingöl-Elazığ Karayolu üzerinde çöken istinat duvarı paniğe sebep oldu

        Bingöl-Elazığ Karayolu üzerinde bulunan Bilaloğlu köyünde özel bir firma tarafından yapılan ve henüz Karayolları 84. Şube Şefliği tarafından teslim alınmayan 7 metre yüksekliğindeki istinat duvarı çöktü. Yaklaşık 20 metre uzunluğunda çökmenin yaşandığı duvarla beraber kaldırımda büyük ölçüde zarar gördü.

        KARAYOLLARI ÖNLEM ALDI

        Haber verilmesi üzerine olay yerine giden Karayolları 84. Şube Şefliği ekipleri, olay yerinde incelemelerde bulundu. Bölgeden araç ve yayaların geçmemesi için şerit çeken ekipler, uyarı levhaları dikti, yüklenici firmaya bilgi verdi.

        İKİ YIL DAYANMADI

        Duvarın iki gün önce çöktüğünü belirten Bilaloğlu Köyü Muhtarı Hasan Çelikayak, "2 yıl önce bir duvar yaptılar, geçen sene de üzerine kaldırım yaptılar. Altta bir dar duvar vardı, onun üzerine geniş duvar ördüler. İki gün önce çökme yaşandı, duvar komple aşağı indi. Yolun altında bulunan köylüler, tehlike arz ettiği için evlerini terk etti. İstinat duvarıyla birlikte kaldırım çöktü, yolun da çökme tehlikesi var. Biz karayollarını aradık, geldiler işaret levhalarını koyup gittiler" dedi.

        50 KOVAN DUVAR ALTINDA KALDI

        Çöken istinat duvarının alt kısmında evi bulunan köy sakinlerinden 65 yaşındaki İnci Aydın, korkudan evini terk ettiğini belirterek, "Duvarın çökmesiyle birlikte 50 adet arı kovanı da duvarın altında kaldı. Odunlarımız da altında kaldı. Biz korkudan evden yatamıyoruz, akrabalarda kalıyoruz" diye konuştu.

        65 YILLIK DUVAR SAĞLAM, 2 YILLIK DUVAR ÇÖKTÜ

        Duvarın sağlam yapılmadığını savunan köy sakinlerinden 79 yaşındaki Hasan Aydın ise, "Çimento doldurmamışlar, az bir çimentoyla yapılırsa duvar durmaz zaten. Şimdiki müteahhitler iş yapmıyor. Bizim Mendo Köprüsü'nün ilerisinde yüksek bir duvar yapılmış. 1950 senesinde yapılmış ve halen yerinde duruyor. Kim yaptı onu? Devlet, karayollarının yevmiye ustalarıyla yaptı, halende duruyor" şeklinde konuştu.

        AYNI FİRMA YENİDEN YAPACAK

        Çöken istinat duvarıyla ilgili bilgi veren Karayolları 84. Şube Şefi Emrullah Metin de, "7 metre yüksekliğinde yapılan duvarda, henüz belirlenmeyen bir nedenden dolayı 20 metrelik alanında çökme yaşandı. Burada, can kaybının yaşanmaması büyük şans tabi. İşi yapan yüklenici firma, henüz bize teslim etmedi. Çökmenin yaşandığı bölgede incelemelerimizi yaptık, önlem amacıyla o bölgeyi araç geçişlerine kapattık ve şerit bant çektik. Yüklenici firma, bu hafta içerisinde çökme yaşanan yeri yeniden yapacak" ifadelerini kullandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ