Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ayşenur İslam, Öznur Çalık, İlknur İnceöz, Şebnem Kocakelçi listelerinde birinci sırada yer aldı

        Volkan YANARDAĞ/ANKARA

        AK Parti, 4 kadını liste başı yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Sakarya, Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık Malatya, İlknur İnceöz Aksaray, Şebnem Kocakelçi Bingöl listelerinde birinci sıralarda yer aldı.

        Yaklaşık 40 kadın da seçilebilecek yerlerden aday gösterildi. Listesinde 99 kadın adaya yer veren AK Parti, başörtülü başı açık dengesini de korudu.

        41 KADIN BAŞVURDU

        AK Parti’nin 31 ilden toplam 45 kadın milletvekili bulunuyor. Bu vekillerden Nimet Baş ve Halide İncekara, üç dönemlik olduğu için adaylık başvurusu yapmadı. Nursuna Memecan ile Azize Sibel Gönül de kendi istekleriyle aday olmadı. AK Parti’de 41 kadın vekil adaylık başvurusu yaptı. Bunların 6’sı başörtülü. 30 Ekim 2013’te umreden dönen 4 kadın vekil başörtülerini takarak Meclis Genel Kurul çalışmalarına katılmıştı. Bu sayı daha sonra 6’ya yükseldi.

        EN ETKİLİ 500 MÜSLÜMAN KADINDAN BİRİ

        28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağı nedeniyle Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bırakmak zorunda kalan Fatma Benli de AK Parti listesinde yer aldı. Georgetown Üniversitesi tarafından yayımlanan “Dünyanın En Etkili 500 Müslüman’ı” listesinde yer alan Fatma Benli, Ekim 2012 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye İnsan Hakları Kurulu’na atanmıştı. Benli, İstanbul 2. Bölge 8. sıradan aday gösterildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ