Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak İstanbul 1. Bölge 6. sıradan aday gösterildi

        HT GAZETE

        AK Parti’nin milletvekili aday listelerinde dikkat çeken isimler de yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak İstanbul 1. Bölge 6. sıradan aday gösterildi. Gazeteci Markar Eseyan İstanbul’dan, gazeteci Muhsin Kızılkaya Mersin’den, eski Savcı Reşat Petek Burdur’dan, ANAP döneminde bakanlık yapan bir dönem de CHP’den aday olan Edip Safter Gaydalı da Bitlis’ten aday gösterildi. Eski CHP MYK üyesi Savcı Sayan İzmir; Maliye Müsteşarı Naci Ağbal, Bayburt; yazar Orhan Miroğlu, Mardin; eski Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen Sakarya listelerinde yer buldu.

        DAVUTOĞLU’NUN ÖZEL LİSTESİ

        Davutoğlu’nun aday olmasını özel olarak istediği ve bu nedenle görevlerinden de 10 Şubat’ta istifa eden Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, İstanbul 2. Bölge 6. sıradan; Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, İzmir 2. Bölge 5. sıradan; Mavi Marmara saldırısında öldürülen Furkan Doğan’ın babası akademisyen Ahmet Doğan, Kayseri 2. sıradan; AİHM’ye başörtüsü davası açan başörtülü Leyla Şahin de Konya 6. sıradan aday oldu. Eski İstanbul Borsası Başkanı ve Davutoğlu’nun öğrencisi İbrahim Turhan, İzmir 2. Bölge 1. sıradan aday gösterildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanları Aydın Ünal, Ankara 2. Bölge 5. sıradan; diğer danışmanı Ali İhsan Arslan da Ankara 1. Bölge 3. sıradan aday gösterildi.

        ÜLKÜCÜ DE VAR SOSYALİST DE

        Şair ve yazar Abdurrahim Karakoç’un oğlu Türk İslam Karakoç, Kahramanmaraş’tan, AB Parlamentosu’nda sosyalist milletvekili olan Ozan Ceyhun İzmir’den milletvekili listesine girdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek, listelerde yer bulamadı.

        UĞUR IŞILAK ADAY

        Dombra isimli şarkıyı AK Parti’nin seçim müziği olarak uyarlayan şarkıcı Uğur Işılak, İstanbul üçüncü bölge 9’uncu sıradan listeye girdi. MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in oğlu AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş listede yer bulamadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ