Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu: Seçim dönemlerinde iki tehlike vardır

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Seçim dönemlerinde iki tehlike vardır. İktidar partisini bekleyen tehlike veya tuzak diyeyim, seçim ekonomisi uygulamasıdır.Muhalefet partileri için ise tuzak şudur. Seçim öncesinde daha sonrasıyla ilgili hele ümitleri yoksa olabilecek en geniş vaatleri vermek." dedi.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün TOBB’da düzenlenen Ticaret ve Sanayi Şûrası’na katıldı. Milletvekili aday listelerini değerlendiren Davutoğlu, “Aday adayları heyecanla listeleri bekliyordu. Bütün partilerin yaptığı tercihler hayırlı olsun. Aday listelerinden sonra partiler, ülke yönetimi için vizyonlarını paylaşacak. İşte orada farklar ortaya çıkacak. Hangi siyasi görüş olursa olsun ülkeye hizmet etmek isteyene saygı duyulur” dedi.

        ‘BİZDE TARTIŞMA OLMAZ’

        Davutoğlu, AK Parti’de kadroların değişebileceğini; ancak, parti zihniyetinin değişmediğini belirterek “Listelerde de bazı illerimizde de değişimler söz konusu oldu ama aynı vizyon, kararlılık ve ekip ruhu, birlikte çalışma ahlakı, kültürü bizde hâkimdir. Bizde devri sabık olmadığı gibi kendi iç meselelerimiz etrafında da bir tartışma olmaz” diye konuştu.

        ‘DEPREM Mİ KAOS MU’

        Listelerin açıklanması ile partisinde deprem olacağı beklentisi yaratıldığını aktaran Davutoğlu, “8 Nisan’da liste değişimleri nedeniyle deprem mi , kaos mu olur diye bekleyen bazı çevreler yanılmışsa ki yanıldılar. Bu kadroların kuvvetli siyasi ahlakı vardır. Nöbeti alır, devreder, bir dahaki nöbete kadar bekler” dedi. Mehmetçik benzetmesi de yapan Davutoğlu, “Mehmetçik nasıl sınırda nöbet tutuyorsa her bir bakan arkadaşım bakanlıkta nöbet tutmakla mesuldür. 8 Haziran’da iktidarımız daha da güçlenmiş bir şekilde yoluna devam edecek” diye konuştu.

        KAMU DÜZENİNİ BOZANA İZİN YOK

        Davutoğlu pek çok oda başkanından çözüm süreci talebinin geldiğini belirterek, “Çözüm süreci sadece siyasi değil, büyük bir ekonomik projedir” dedi. Birlik ve beraberliğin önemine değinen Davutoğlu, “Gün bugündür. Etnik ve mezhebi hangi kökten gelirse gelsin tüm vatandaşların refahını düşünenler milli birlik için ayağa kalkmalı. Hep beraber kenetlenmeliyiz ki bin yıllık kardeşliğin geleceğini teminat altına alalım. Ülkede kamu düzeni egemen olacak. Kamu düzeni üzerinden iş dünyasını tarumar etmek isteyen, işyerlerini yakan yıkan çabalara hiçbir zaman izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ