Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak'ın İdil ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın hesaplarında yolsuzluk yaptığı iddia edilen 5 kişi tutuklandı

        İdil ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) hesaplarında usulsüzlük yaparak yoksul vatandaşlara dağıtılması gereken paraları paralel yapıya aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 19 şüpheliden 5'i tutuklandı.

        Şırnak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 11 adreste eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyon kapsamında gözaltına alınan 19 şüpheliden 9'u emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 10'u adliyeye çıkarıldı.

        Savcılıktaki sorgularının ardından 3 şüpheli serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedilen 7 şüpheliden aralarında SYDV Müdürü Enver T'nin de bulunduğu 5 şüpheli "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve irtikap" suçlarından tutuklanırken, 2 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        "SORUMLULAR HAKKINDA GEREKLİ ADLİ İŞLEM YAPILACAK"

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, "Tutuklu 5 kişiden 4’ü İdil Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanıdır. Bu 4 kişinin içinde Vakıf Müdürü de bulunmaktadır. Edindiğimiz bilgiye göre, bu kişilerin ihtiyaç sahibi vatandaşlar için vakıf mütevelli heyetince karara bağlanan yardımların bir kısmına el koymak suretiyle başka mahfillere (kamuoyunda Fetullah Gülen cemaat organizasyonu olarak bilinen) aktarmak suçundan yargılanmaktadır" diye konuştu.

        Bakanlığın vakıflara aktarılan fonun kullanım ilkelerini belirlemekle yetkili ve görevli olan fon kurulunun sekretarya hizmetlerini yürüttüğünü ifade eden Çelik, "Bu itibarla, şu anda mahkemeye intikal etmiş iddialarla ilgili olarak, Bakanlığımız idari soruşturma başlattı. Soruşturma neticesinde elde edilecek bilgi ve belgelere göre sorumlular hakkında gerekli idari işlemler yapılacak" dedi.

        15 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVKEDİLECEK

        Ankara'nın Sincan ilçesinde de bir caminin yıkılıp yerine alışveriş merkezi yapılmasından elde edilen gelirden bir bölümünün "paralel yapı"ya aktarıldığı iddiasıyla ilgili gözaltına alınan 20 zanlıdan 5'i serbest bırakıldı, 15 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ