Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Düzgün KARADAŞ/HABERTÜRK

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçime yönelik mesajlar veren ve partisinin milletvekili aday listesini de değerlendiren Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:

        LİSTE GAYET GÜZEL: Gayet güzel, bütün Türkiye’yi, hiçbir ayrım yapmadan kucaklıyoruz. CHP, iktidar olduğunda bu ülkenin bütün sorunlarını çözecektir. Kadına yönelik şiddet asla ve asla olmayacaktır. Hele 1400 gibi bir rakam asla olmayacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bütün çocuklar mutlu olacak. Bütün bunların sözünü veriyorum. Emekliler, ‘Ay sonunu nasıl getiririm’ diye korkmayacak. Bakkalın, kasabın, manavın önünden korkarak geçmeyecek. İşsizliği de bitireceğiz, çok kararlıyız ve azimliyiz. Bu ülkeyi 12 yıldır yönetenler Türkiye’yi bu noktaya getirdiler. Biz 4 yılda ülkeyi çok farklı bir noktaya taşıyacağız.

        ‘ÇALIŞACAĞIZ’ DİYEN VAR: İster önseçim, ister kontenjandan adaylık başvurusunda bulunan bütün arkadaşlar çok değerli. Ama bir gerçek var. 55 yerde ön seçim yaptık. Kontenjan sayımız son derece sınırlı. Gönül isterdi ki bütün arkadaşlarıma yer vereyim. Listeye girmemesine karşın son derece sıcak, güzel mesajlar veren arkadaşlarımız var. ‘Biz çalışacağız’ diyen arkadaşlarımız var.

        ÜZÜLEBİLİRİZ AMA: (Listede yer almayan ‘küskünlere’) Olay bireysel olay olmayı çoktan aşmıştır. Olay, CHP’yi iktidara taşıma günüdür. Dolayısıyla bizim bütün çabamızı bunun üzerine yoğunlaştırmamız lazım. Elbette hepimiz insanız. Listelerde yer almadığımız zaman burukluk yaşayabiliriz, üzülebiliriz. Ama bunları geçici bir süre için yapmalıyız. Türkiye’ye, Türkiye’nin geleceğine kendimizi kilitlememiz lazım.

        SARAY’DA OTURANA SORUN: (AK Parti’nin listesi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ağırlıklı mı yoksa Başbakanlık ağırlıklı mı? sorusu) Onu, Saray’da oturana soracaksınız. Çünkü asıl aktör o. Diğeri vesayet altında.

        MUTLU OLDUM: (Ekmeleddin İhsanoğlu’nun MHP’den aday gösterilmesi) Mutlu oldum. Çok değerli, birikimli birisinin parlamentoda olması her zaman iyidir.

        İLK REKLAM FİLMİ YAYINDA

        Reklamcı Ali Taran’ın 7 Haziran seçimleri için hazırladığı CHP kampanyasının ilk reklam filmi “Milletçe Alkışlıyoruz” başlığıyla yayınlandı. 17 saniyelik kısa tanıtım filminde, 30 Mart yerel seçimlerindeki elektrik kesintilerini “Trafoya kedi girdi” diye açıklayan Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın sözlerine atıfla trafo önünden bir kedi geçiyor. Fragman olduğu belirtilen kısa video versiyonunda CHP’ye ilişkin bir mesaj bulunmuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ