Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Fenerbahçe otobüsüne yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştirdikleri iddiasıyla 32 saat gözaltında tutulan kuzenler konuştu

        Kenan TAŞKIN-Enis YILDIRIM/HABERTÜRK

        Saldırıyı “Vahşet” olarak nitelendiren Emre A., olay yerinde olduğunu kabul ederek “Rize’den dönüşte olay anında çektiğim görüntüleri taraftar duygusuyla hareket ederek paylaştım. Fenerbahçe’ye karşı bir düşmanlığım yok. Olayı kınıyorum. Şoför ölebilirdi” dedi. Nihat S. ise “Biz suçlu değil, mağduruz. Emre’nin teyze oğlu olduğum için gözaltına alındım” diye konuştu.

        İki kuzen sosyal paylaşım sitelerinde ağır hakaretlere uğradıklarını ancak masum olduklarını söyledi. Öte yandan, “Tutuklama için deliller yeterlidir” diyerek nöbetçi mahkemenin kararına itiraz eden Savcı Sait Nuri Subaşı’nın fezlekeyi de Trabzon’a göndermeye hazırlandığı belirtildi.

        Polis sorgusunda Nihat S.’nin bir kez polis memuru arkadaşlarıyla ava gittiğini, ağabeyinin de yer aldığı domuz avında çekilen görüntüleri Facebook üzerinden yayınladığını anlattığı öğrenildi. Sol kolundaki izleri soran polise, “Bağ bahçede çalışırken meydana gelmiş eskiye dayalı izler” açıklaması yapan S.’nin olay günü 19.00’da eve döndüğünü, bir daha dışarı çıkmadığını, Fenerbahçe’ye yönelik saldırıyı ertesi gün Emre’nin Facebook adresinden öğrendiğini söylediği belirtildi. A. ise olay günü bir alacak-verecek meselesi için Rize’de olduğunu, dönüş yolunda 22.40 sıralarında Sürmene’de yolun kapalı olduğunu gördüğünü anlattı. Emre A., “Maç olduğunu biliyordum. Fenerbahçe kafilesinin yolunun kesildiğini düşündüm. İlçe merkezine tali yoldan geçtim. Aracımı park ettim ve olay yerine ulaştım. Bu sırada beni arayanlara olayla ilgili bilgi verdim” dediği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ