Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçim stratejisini anlattı

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası, projeleri, aday listeleri, son siyasi gelişmeler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili şunları söyledi:

        YSK GEREĞİNİ YAPMALI: Cumhurbaşkanlığı makamı, YSK’nın denetimi dışında bir makam değildir. Seçimlere gölge düşürmemenin yolu YSK’nın tarafsız görev yapmasıdır. Anayasa’ya göre tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı kuralları ihlal ediyorsa, uyaracak makam YSK’dır.

        SEÇİM GÜVENLİĞİ: Endişelerimi dile getirdim. Nedeni, AKP devletleşti. İktidardan gittiğinde faturanın ne olduğunu biliyor. Gitmemek için her yola başvurabilir.

        POZİTİF KAMPANYA: Halka dokunan, vatandaşın sorunlarını çözmeye yönelik projelerle halkın karşısına çıkacağız. Pozitif bir kampanya yürüteceğiz. Akılda kalan, sokaktaki vatandaşın sorunlarını çözen 6 önemli projeyle halka gideceğiz. Vatandaşın sorunu ekonomi.

        İKİ MAAŞ İKRAMİYE: Emeklilere 2 maaş ikramiyeyle ilgili hiçbir iktisatçı ‘Bu para ödenemez’ demedi. Bu konuyu Türkiye’de en iyi bilen benim. Her vaadin son kuruşuna kadar hesabını yaptık.

        ÖĞRETMEN ATANACAK: Atama bekleyen öğretmenlerin tamamını öğretmen kadrosuna atayacağız. Eğitimi tepeden tırnağa yeniden yapılandıracağız.

        LİSTE ANALİZİ: Parlamento dışında kalacak arkadaşlarımızın büyük bölümü, önseçim nedeniyle Meclis’e girememiş olacak.

        Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz önceki gün CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile parti merkezindeki görüşmesinde, Kılıçdaroğlu’na, “Başbakan olduğunuzda da görüşmek dileğiyle” dedi. Kılıçdaroğlu teşekkür etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ