Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika İşte HDP'nin seçim sloganı ve seçim şarkısı

        HABERTURK.COM

        HDP Eş Genel BaşkanıSelahattinDemirtaş, "Ne kadar tahrik etmeye çalışırlarsa çalışsınlar siz, Türkiye'nin ana vekilleri, ana nehirleri olarak ille 7 Haziran'da o denize akmak için sabırla, sükunetle, ısrarla, kararlılıkla Zaza ve Laz inadıyla çalışarak başaracaksınız, buna inanıyorum" dedi.

        HDP'NİN SEÇİM SLOGANI:BİZ'LER MECLİS'E

        HDP, 7 Haziran genel seçimlerinde yarışacak milletvekili adayları Ankara'da İnşaat Mühendisleri Odası'nda tanıtıldı. Seçim sloganını “Biz'ler Meclise” olarak belirleyen HDP, “Biz’ler HDP, Biz’ler Meclise“ adlı seçim şarkısını da tanıttı.

        Aday tanıtım toplantısına HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile milletvekilleri de katıldı. 21 Nisan'da ise, HDP'nin kadınlar için ayrı, Türkiye geneli için ayrı olarak hazırlanan seçim bildirgesi İstanbul'da açıklanacak.

        Demirtaş, HDP'nin milletvekili adayları tanıtım toplantısındaki konuşmasında, aday yapma şansı bulamadıkları tüm aday adaylarına teşekkür ederek, "Bizler belki 550 aday arkadaşımızla bu salondayız ama biliyoruz ki bizi bu salona getiren yol, zorlu bir yoldu. Bizi bu salona taşıyan yolun her bir taşı büyük bedellerle, gözyaşıyla, emekle, canla döşendi" diye konuştu.

        Kendilerini bu salona taşıyan herkese teşekkür edenDemirtaş, "Bu mücadelenin mutfağında gece gündüz 24 saat kar kış demeden emek harcayan emektarımız, partililerimiz, çalışanlarımız, kadrolarımız, kadın meclisi, gençlik merkezi çalışanlarımız, onlar isimsiz kahramanlar, mutfakta asıl bu güzel yemeği yapanlardır. Bizler, o mutfakta çalışan yoldaşlarımızın yaptığı yemeği halkımıza servis edecek garsonlarız" ifadesini kullandı.

        Hiçbir siyasi partinin salonda oluşan tabloya cesaret edemeyeceğini, oluşan resmi çizemeyeceğini savunanDemirtaş, şöyle devam etti:

        "Çünkü birlikte yaşamanın, bütün kimliklerle, bütün inançlarla, bütün farklılıklarımız ve bütün renklerimizle birlikte yaşamaya karar vermek, cesaret işidir. Bu salonda bulunanlar Ortadoğu kan gölü içindeyken 1900'lerin başlarından bu yana 100 yıl sonra bir kez daha bütün bölge emperyalist heveslerle dizayn edilmeye çalışılırken, öte taraftan IŞİD (DAEŞ) ve benzeri vahşet insanlık dışı çizgi halklarımıza dayatılırken, mezhep çatışması, kin ve öfke üzerine siyaset üretmek, kimlik çatışması ve iç savaşlar içerisindeki coğrafyada Alevi ile Sünni'nin el ele vermesi, Türk ve Kürt'ün, Ermeni ve Çerkez'in omuz omuza vermesi, bizler bu ülkenin asli unsurları olarak, bu ülkeyi var eden, emeği ile alın teri ile ülkenin yükünü omuzlarında taşıyanlar olarak, farklılıklarımız ile 'bizler HDP'yiz, bizler Meclis'e bu şekilde gideceğiz' demek büyük bir cesaret işidir. O nedenle sizleri, 550 adayımızı da kutluyorum. Hepinize hayırlı uğurlu olsun."

        "HİÇBİR SİYASİ PARTİ DÜŞMANIMIZ DEĞİLDİR"

        Demirtaş, seçim kampanyasında bir kez daha HDP'nin ne olduğunu çok iyi anlatmak zorunda olduklarını dile getirerek, şunları söyledi:

        "Her şeyden önce unutulmasın ki 7 Haziran'da bir seçim olacak, seçime gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz. Savaş naraları gibi savaş tamtamları ile iktidar, panikledikçe gerilim, tansiyon yaratmak isteyecektir ama biz bu antidemokratik seçim hukuku ve yarışına rağmen bize dayatılan seçim barajı ve adaletsiz hazine yardımı, devletin bütün imkanlarını, cumhurbaşkanlığının bütün imkanları dahil olmak üzere tek bir partinin, iktidar partisinin emrine sunulduğu şu seçim ortamında bile demokratik yarıştan vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir siyasi parti düşmanımız değildir, tamamı bizim siyasi rakibimizdir. Hiçbir partinin adayı, bizim dışımızdaki partilerin hiçbirinin adayı, bizim düşmanımız değildir. Tamamıyla insani, dostani ilişkilerle bu seçim kampanyasını yürüteceğiz."

        "Biz, fikirlerimizle varız. Biz, Türkiye'yi düze, düzlüğe, özgürlüğe, barışa çıkaracak projelerimizle varız" diyenDemirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Ne kadar tahrik etmeye çalışırlarsa çalışsınlar siz, Türkiye'nin ana vekilleri, ana nehirleri olarak ille 7 Haziran'da o denize akmak için sabırla, sükunetle, ısrarla, kararlılıkla, Zaza ve Laz inadıyla çalışarak başaracaksınız, buna inanıyorum. Halklarımıza verdiğimiz sözler var. Büyük özlemlerimiz, hayallerimiz var. 10 yıllardır yürütülen mücadele gelenekleri, birikimleri, miraslarımız var. 7 Haziran akşamı sandıklar açıldığında Türkiye, artık barışa doğru yelken açmış olacak. Türkiye artık istikrara doğru yelken açmış olacak. Bütün kaygıları, korkuları giderecek bir seçim sonucu ortaya çıkaracağız, çünkü HDP'nin başarısı artık sadece HDP'nin başarısı değildir."

        "ADİL, EŞİT YAŞAM NASIL OLUR, SEÇİM KAMPANYASINDA GÖSTERECEKSİNİZ"

        HDP'nin başarısının bütün ezilen halkların başarısı olacağını anlatanDemirtaş, şunları kaydetti:

        "7 Haziran akşamı sandıklar açıldığında herkes, HDP'nin meşesinin yapraklarının, HDP'nin meşesinin yeşilinin, morunun, kırmızısının, sarısının muhteşemliği ile büyülensin istiyoruz. O akşam işçiler, köylüler, işsizler, kadınlar, yoksullar, gençler, memurlar, esnaflar, işverenler içlerine huzur dolmuş bir şekilde, 'Evet artık bu ülkede bizler kardeş kavgasını bitirecek, bizler diktatörlük yöntemini ve dayatmasını sonlandıracak, bizler bu ülkede açlığı, yoksulluğu, işsizliği bitirecek güne başladık' desinler. Seçim sonuçları bütün Türkiye'de aynı heyecanı yaratsın istiyoruz. Oy veren de vermeyen de o akşam huzurlu, mutlu olsun istiyoruz. HDP, bunu sağlayacak."

        "GENÇLER, YÜZDE 10 BARAJINI TUZLA BUZ EDECEK"

        Adaylara seslenenDemirtaş, "Sizler sadece Türk, Kürt değilsiniz. Sadece Ermeni, Arap, Çerkez, Gürcü, Boşnak değilsiniz. Hepsi sizsiniz. Sizler Alevi, Sünni, Süryani, Ezidi değilsiniz sadece. Sizler Yahudi, Musevi, Hristiyan değilsiniz sadece. Hepsisiniz. Sizler, özellikle Sünni Müslüman arkadaşlarım, Alevilerin haklarını en çok siz savunacaksınız. Alevi kardeşlerim, sizler herkesten fazla Sünni kardeşlerimize sarılacak, onların elini tutacaksınız. Bir arada ilkeler çerçevesinde adil, eşit yaşam nasıl olur, seçim kampanyasında göstereceksiniz. Tek bir kimliğimiz yok hiçbirimizin, hepimiz bütün kimliklerin ortak temsilcileriyiz. Ne kendimizi inkar ederek ne karşımızdakini yok sayarak, gerçek bir adaletten söz ediyoruz" diye konuştu.

        Demirtaş, HDP'li kadınlar Türkiye'yi özgürleştirdikçe bütün kadınların kendi partilerine "Bak, HDP'de neler oluyor? Biz de istiyoruz" diyeceğini aktararak, gençlerin yüzde 10 barajını "tuzla buz" edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ