Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şanlıurfa'da kocasını sevgilisine öldürten kadına linç girişimi

        Gözaltına alınan 5 kişi, keşif için adliyeden çıkarıldığı sırada linç edilmek istendi.

        İnşaat işçisi ve 2 çocuk babası Bayram Dişkaya, geçen yıl Ekim ayında aniden ortadan kayboldu. Eşine ulaşamayan Perihan Dişkaya polise kayıp müracaatında bulundu ve ardından bir televizyon kanalına çıkarak kayıp eşinin bulunmasını isteyerek gözyaşı döktü. Polisler aylardır kendisine ulaşılamayan Bayram Dişkaya'nın cinayete kurban gitmesi de dahil tüm ihtimaller üzerine başlattığı çalışma kapsamında Dişkaya'nın kayıp olduğu söylenilen tarihte Perihan Dişkaya ve Mustafa Ç.'nin telefon sinyallerinden Fırat Nehri kıyısında olduğunu belirledi. Takipte ayrıca Mustafa Ç.'nin sürekli iletişim halinde olduğu Verşat T., Ahmet D. ve Mustafa B.'nin de Bayram Dişkaya'nın kaybolduğu gün birlikte oldukları saptandı.

        5 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Polis yaptığı araştırma sonunda kayıp Bayram Dişkaya'nın eşi Perihan Dişkaya, sevgilisi Mustafa Ç. ile arkadaşları Verşat T., Ahmet D. ve Mustafa B.'yi geçen salı günü gözaltına aldı. Bugün geniş güvenlik önlemleri arasında Siverek Adliyesi'ne sevk edilen 5 kişi, savcıya ifade verdi.

        İfadesinde sevgili olduğu Perihan Dişkaya'nın eşi Bayram Dişkaya'yı boğarak öldürdüğünü itiraf eden Mustafa Ç., cesedi ise içerisine taş atığı çuvala koyup Fırat Nehri'ne attığını söyledi. Cinayet şüphelisi Mustafa Ç., kan donduran cinayeti şöyle anlattı:

        "Olay günü Bayram Dişkaya ile arabayla çevre yoluna çıktık. Arabada boynuna ip dolayarak onu boğdum ve arabanın bagajına koydum. O sırada Bayram'ın eşi Perihan Dişkaya sürekli beni telefonla arayarak hasta olduğunu söylüyordu. Panik halimle yoldan çıkarak şarampole düştüm araba hasar gördü. Arkadaşımı aradım ve çekici istedim. Otoparka çektim arabayı ve bir arkadaşımla birlikte cesedi Fırat kenarına götürerek tekneyle açıldıktan sonra taş bağlayarak suya bıraktım. Olayda sevgilim Perihan Dişkaya'nın bir bilgisi ve suçu yoktur."

        LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ

        Adliyede savcının ifade işleminin devam ederken suçunu kabul eden Mustafa Ç.'nin olay yerine götürülerek cesedi attığı noktayı göstermesini istendi. Güvenlik nedeniyle adliye binasının zemin katında bulunan bodrumda zırhlı araca bindirilen Mustafa Ç.'nin çıkarılacağını duyan adliye önündeki kalabalık kapıya doğru yönelerek linç girişiminde bulundu. Zırlı aracı taşlayan kalabalık, polisler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

        CESET HALEN ARANIYOR

        Polis, şüphelilerin ifadesinin ardından Fırat Nehri kıyısında Bayram Dişkaya'nın cesedinin bulunması için 3 gündür bölgedeki arama çalışmalarını sürdürüyor. Cesedi arama çalışmalarının 10 gün süreceği bildirildi, şüphelilerin ise mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ