Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal'daki 'Milletçe Alkışlıyoruz' mitinginde konuştu

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimlerinin startını İstanbul Kartal Meydanı'ndan verdi.'Milletçe Alkışlıyoruz' sloganıyla düzenlenen mitingde konuşan CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün buraya yozlaşmaya milletçe dur demek için geldik.Korkmayın, yılmayın, sinmeyin" dedi.

        CHP lideri Kılıçdaroğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

        'BU ALKIŞ TÜRKİYE'Yİ YAŞANMAZ ÜLKE HALİNE GETİRENLERE MEYDAN OKUMADIR'

        - Korkmayın, yılmayın, sinmeyin. Bugün buraya yozlaşmaya milletçe dur demek için geldik. Buraya, ülkemizdeki zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan ekonomik adaletsizliğe tahammül edemeyeceğimizi haykırmak için geldik. Ülkemizde hüküm süren kabadayılıktan, zorbalıktan, baskıdan, ayrımcılıktan milletçe tiksindiğimizi haykırmak için geldik.

        - Buraya ülkemizde egemen olan sorumsuzluğu, savurganlığı, çıkarcılığı ve saldırganlığı tahtan indireceğimizi milletçe haykırmak için geldik. Buraya Türkiye'yi yaşanmaz ülke haline getirenlere 'kalkın oradan, o koltuğa millet oturacak' demeye geldik. Buraya milletçe büyük bir alkışı başlatmak için geldik. Bu alkış hakka, hukuka ve ekonomiye özgürlüğü barışa ve adalete, laikliğe, demokrasiye zulüm eden zihniyeti protesto alkışıdır. Bu alkış Türkiye'yi yaşanmaz ülke haline getirenlere meydan okumadır. Haydi milletçe alkışlıyoruz avuçlarımız patlarcasına alkışlıyoruz.

        '6 MİLYON İŞSİZ, 1 MİLYON AÇ İNSAN'

        -12 yılda ortaya çıkardıkları tablodan örnekler vereceğim. 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul, 8 milyon yoksul emekli. Açlık sınırında 1 milyondan fazla insan... Kimliğini yitirmiş medya, esir alınmış hukuk sistemi. Emir kulu haline getirilmiş devlet mekanizması. 'Bakara makara' deyip en kutsal değerlerimizi sömüren bir düzen. Tüm bunların faturasanı bu milletin işçisi, esnafı, tüccarı 77 milyon ödüyor.

        'PROGRAM DA KADROLAR DA HAZIR'

        - Programlarımız hazır, kadrolar tamam, çözümlerimiz de hazır. Milletin çok özlediği ekonomik refahı hakça dağılımı getirmeye geliyoruz. Saygısızlığın, eşitsizliğin kökünü kazımaya geliyoruz. Söz veriyorum sıfırlayacağız. Yaşanacak bir Türkiye'yi 4 yılda hayata geçireceğiz.

        'KARTAL MEYDANI'NDAN SÖZ VERİYORUM...'

        -Her şeyden önce yoksulluğun sıfırlandığı bir Türkiye sözü veriyorum.17 milyon yoksul var olacak iş mi bu? 17 milyona Kartal meydanından söz veriyorum sizin yoksulluğunuzun sıfırlanması benim boynumun borcu olacaktır. Bir kişinin aylık geliri 200 TL'nin altındaysa o kişi yoksul sayılıyor.

        'HER KURUŞUN HESABINI BİLİRİM'

        - Her kuruşun hesabını bilirim. Para nasıl toplanır, nasıl harcanır bu ülkede 10 kişi biliyorsa o 10 kişiden biri benim.

        - 2 milyon taşeron işçiye sesleniyorum. Taşeron işçiliğin olmadığı bir Türkiye sözü veriyorum. Borç batağındaki vatandaş sayımız 5 milyon. Faiz kıskacında.

        'ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIM'

        - Her şeyi açıklayacağız kuruşu kuruşuna hesaplanmıştır. Tefeci faizinden vatandaşı kurtaracağım. Bunu önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Herkesin gözü CHP'de olsun.

        'EĞİTİM SİSTEMİ TEPEDEN TIRNAĞA DEĞİŞECEK'

        - Eğitim sistemini tepeden tırnağa değiştireceğiz.Çocuk yemeğini okulda yiyecek, onu sağlayacağız.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A NOTER YANITI

        - 10 milyonu aşkın emeklimiz var. 8 milyonun aylığı bin liranın altında. Sözümü verdim bir kez daha söz veriyorum. Ramazan ve Kurban bayramında sizlere birer maaş ikramiye için namus sözü veriyorum. Notere gittim imzaladım. 'Millet gitseydin' diyorlar. Hem notere hem millete gidiyorum var mı diyeceğin.

        - Yaşanacak bir Türkiye'de esnafa da yer var. Esnaf asla hastane kapısından prim borcu var diye dönmeyecek. Seni ölüme mahkum etmeyeceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ