Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'nin kadın milletvekili adayları Ruken Yolcu ve Feride Elçin Habertürk'e konuştu

        Esra YAZDIÇ DEMİR/ANKARA

        Habertürk, HDP'nin kadın adaylarına gelen tepkileri nasıl karşıladıklarını sordu. HDP’nin Antalya 11. sıra adayı Ruken Yolcu Arkeoloji mezunu. Kamu Yönetimi ve Yerel Yönetimler yüksek lisansı yapan Yolcu’nun kadın çalışmaları alanındaki yüksek lisans eğitimi ise devam ediyor.

        ‘İÇİ BOŞSA İŞE YARAMAZ’

        Sivil toplum kuruluşlarında ve Avrupa projelerinde görev alan Yolcu, güzelliğin, içi doldurulması gereken bir kavram olduğunu belirterek “Fiziksel güzelliğin içi boş ise, belli bir donanım ve birikim edinilememişse güzellik bir işe yaramaz” dedi.

        ‘GÜNLÜK ALGI’

        İstanbul 22. sıra adayı Feride Elçin İngilizce öğretmeni. Adaylar arasında güzelliği ile öne çıkması Elçin’i rahatsız etmiş. “Güzellik algısıyla genç vekil adaylarına yapılan bu yorumları, itibarsızlaştırma çabası olarak görüyorum” diyen Elçin, “Ne ben ne de diğer arkadaşlarım Ali İsmail’in ya da Özgecan’ın annesinden daha güzeliz” ifadesini kullandı. Elçin, “Dış güzellik ya da Batı tarzında giyim. Bunların siyasette kalıcı olmakla ve siyasette söz söyleyebilmekle alakası yok” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ