Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Paralel yapı operasyonunda 29 polise gözaltı kararı

        NİHAT ULUDAĞ -YUSUF DOĞAN/İSTANBUL

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafında başlatılan soruşturma kapsamında aralarında dönemin İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ve İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın da bulunduğu29 polis hakkında yakalama kararı verildi.

        Çakallı'nın da aralarında bulunduğu 22 emniyet görevlisi gözaltına alınırken, Ardıç ile 6 polis henüz yakalanamadı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında dönemin İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ile yine dönemin Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın bulunduğu 29 isim hakkında gözaltı kararı verdi.

        Bunun üzerine İstanbul Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, dün İstanbul ile Diyarbakır, Şırnak, Van, Bitlis, Çanakkale, Tunceli, Hakkari, Siirt, Kars ve Sivas'ın da bulunduğu 20 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Polis ekipleri, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından önce görevden uzaklaştırılan daha sonra da açığa alınan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı'nın da aralarında bulunduğu 22 ismi gözaltına aldı.Gözaltına alınanların üçünün 3'üncü sınıf, ikisinin 4'üncü sınıf emniyet müdürü olduğu bildirildi.

        ESKİ ORGANİZE ŞUBE MÜDÜRÜ ARANIYOR

        Hakkında gözaltı kararı bulunan eski İstanbul Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın da aralarında yer aldığı 7 şüpheli ise adreslerinde bulunamadı.

        CASUSLUK VE DARBE SUÇLAMASI

        29 şüpheliye yöneltilen suçlamaların a ''Casusluk, devlet güvenliğine ilişkin bilgilerin temini etmek, sistemi engellemek veya bozmak, verileri yok etmek veya değiştirmek, bilişim sistemine girmek, suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek, suç uydurmak, resmi belgede sahtecilik, kişisel verileri kaydetmek, görevi kötüye kullanmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" olduğu bildirildi.

        İSTANBUL EMNİYETİ'NİN KİLİT POLİS ŞEFLERİYDİ

        17-25 Aralık operasyonları öncesinde İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı görevini yürüten Mahir Çakallı, İstanbul Emniyeti'nde sırasıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yaptı. Son olarak da Narkotik ve Organize Şube Müdürlükleri'nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevleni yürüü. Hakkında gözaltı kararı bulunan Nazmi Ardıç ise Hüseyin Çapkın'ın İstanbul'a İl Emniyet Müdürü olarak tayin edilmesinin ardından, Çapkın'ın isteği üzerine İzmir'den İstanbul'a geldi. Ardıç uzun yıllar İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev aldı.

        SAİD GÖK SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

        29 polis hakkında verilen yakalama kararı doğrultusunda gözaltına alınan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Emniyet Amiri Said Gök, sağlık kontrolünden geçirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ