Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Orhan Miroğlu: Seçimden önce Ağrı benzeri saldırılar olabilir

        7 Haziran'daki seçimler öncesi önemli açıklamalar... Kürt gazeteci-yazar Orhan Miroğlu, Türkiye'yi sarsan Ağrı'daki terörist saldırının ardından ilginç değerlendirmelerde bulundu. Haber7'ye konuşan Ak Parti Mardin Milletvekili adayıMiroğlu, "Dağda birbirinden farklı gruplar var. Bunları zapt etmek kolay değil, HDP ve Kandil’in haberi olmadan seçim öncesi benzer saldırılar olabilir" dedi.

        İşte Miroğlu'nun sözlerinden satır başları:

        'DEVLET BIRAKTI PKK YAPIYOR'

        1990’lı yıllarda devlet, gerek JİTEM’e bağlı bulunan güçler, gerek köy korucuları, gerekse karakol komutanlarını kullanarak seçim öncesi iktidar partisinin lehine olabilecek eylemler bulunuyordu. Günümüzde ise devlet böyle bir politikadan tamamen vazgeçti. Devletin yerine PKK günümüzde bu tür eylemler gerçekleştirerek HDP’ye oy istiyor.

        'SİLAHLA PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK ÇABASI VAR'

        Diyadin’deki terör saldırısıyla birlikte dağdaki PKK 7 Haziran seçimlerinden önce silahla bir psikolojik üstünlük elde ederek, seçim ortamını HDP’nin lehine çevirmek istiyor. Demokratik bir seçimde terör örgütünün silah kullanarak ovada dolaşmasını kimse kabul etmez.

        'HDP SİLAH ZORUYLA BARAJI AŞAMAZ'

        PKK’nın silah zoruyla vatandaşlardan silah zoruyla oy istemesiyle HDP’nin barajı aşmasını mümkün görmüyorum.Kandil ve HDP’nin bundan böyle çok farklı bir yol izlemesi gerekiyor. Silahlı gruplar seçimlerden uzak tutulmalı. Silahlarla bahar şenliğine katılmak, kırsalda HDP propagandası yapmak demokrasinin muhteviyatına aykırı olduğu gibi, siyasi iradeye ambargo koymaktan da başka bir durum değildir. Eğer siz bahar şenliğine silahla katılırsanız devletin askeri güçleri de buna müdahale eder.

        'ZANA'NIN SÖYLEYECEK SÖZÜ YOK'

        Ağrı’dan HDP’nin milletvekili adayı olan Leyla Zana (Ağrı) bu saldırının kendilerine zarar verdiğini bildiği için ilk gün ve sonraki gün çatışma yerine gitmedi ve seçim çalışmalarını başlatamadı. Zana HDP ve Kandil içerisinde ne olup bittiğini hepimizden iyi biliyor. Söyleyecek sözü olmadığı için meydanlara çıkmıyor.

        'O GRUPLARI ZAPT ETMEK KOLAY DEĞİL'

        Kandil samimiyse öncelikle eli silahlı PKK’lıları seçim sürecinden uzaklaştırması ve bunu Türkiye halklarına inandırması gerekiyor. Dağda birbirinden farklı gruplar var, bunları zapt etmek kolay değil. HDP ve Kandil’in haberi olmadan, seçim öncesi benzer saldırılar olabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ