Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gültepe’deki kanlı çatışmadan ‘uyuşturucu’ çıktı

        Arif BALKAN/İSTANBUL

        İstanbul’un Kağıthane İlçesi’ne bağlı Gültepe Mahallesi’nde önceki gece, ‘Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’ne yönelik 2 kişinin öldüğü 5 kişinin yaralandığı çatışmanın ayrıntılarına HABERTÜRK ulaştı.

        Ölümlü çatışmanın, kapı önünde oturma nedeniyle yaşanan bir kavgayla başladığı öne sürülse de mahalle sakinleri, uyuşturucuyla mücadele eden dernek ile uyuşturucu satıcıları arasında uzun süredir hâkimiyet mücadelesi olduğunu öne sürdü. 2 yıl önce çalışmaya başlayan derneğin, Kuran kursları ve yardıma muhtaç ailelere destek kampanyaları gibi çalışmalar yaptığı öğrenildi.

        #yataytekli#haber# 1065520#center#

        İddialara göre, mahallede uyuşturucu kullanan çocukların topluma kazandırılmasını amaç edindikleri söylenen dernek ile Gültepe’de uyuşturucu trafiğini elinde tutan grup birçok kez karşı karşıya geldi. Daha önce aralarında kurşunlama gibi olaylar yaşayan 2 grubun bölge hâkimiyeti nedeniyle başlayan tartışması çatışmayla sonlandı.

        DERNEK NEDEN HEDEF?

        Derneğin bulunduğu sokakta terzilik yapan Ö.I., uyuşturucu satıcılarının mahallede etkin olduğunu belirterek “Derneğin hedef seçilmesinin altında yatan sebep uyuşturucu satıcılarıyla yürütülen mücadele. Dernek pek çok genci uyuşturucu batağından kurtardı” dedi. Esnaf Tarık Tekcan ise, mahallede hemen her sokakta uyuşturucu satıcılarının olduğunu vurgulayıp “Satıcılar açık açık işlerini yürütüyor. Dernek bunlarla mücadele etmeye çalışıyor. Aralarında daha önce de husumet yaşandı. Kendini ispatlamak isteyen grup geldi, derneği kurşun yağmuruna tuttu” diye konuştu.

        ‘ÖNLEM ALINMIYOR’

        Saldırı sırasında dernekte olan S.K., derneğin daha önce de taciz atışına maruz kaldığını belirterek “Çetecilik yapıp gençleri zehirleyen bir grup, mahallede terör estiriyor. 14-15 yaşında çocukların eline tüfek verilip saldırı düzenlendi. Birçoğu mahalleden tanıdığımız çeteciler. Karakol buraya yakın ama bir türlü önlem alınmıyor” dedi. S.K., “Derneğin bulunduğu sokağın başında uyuşturucu satmak istediler. Buna izin verilmedi. Adeta bölge savaşı var. Güç gösterisi yapılıyor. Can güvenliğimizden endişe ediyoruz” diye konuştu.

        ‘GEÇ MÜDAHALE EDİLDİ’

        Bazı mahalle sakinleri de, çatışmanın ardından polisin olay yerine geç geldiğini iddia etti. Çatışmanın yaşandığı dernek binasına komşu dükkânı işleten İ.Y., “100 metre uzakta karakol var, ancak polis ekipleri her şey bittikten sonra geldi. Uyuşturucu satıcılarını biz bile görebiliyoruz ama polis etkisiz kalıyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ