Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gezi davasında 110 kişiye 5 yıla kadar hapis isteniyor

        HT GAZETE/Can HACIOĞLU/Serdar KULAKSIZ

        Sanık sayısının çok olması nedeniyle Eskişehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava adliyenin toplantı salonunda yapılıyor. Sanıklardan 71’i için ‘ulaşım araçlarının kaçırılması veya el konulması’ suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, 39 kişinin ise TCK’nın 223/1. maddesi gereğince ‘karayolu aracını engelledikleri, durdurdukları, başka yere götürdükleri’ iddiasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Sanıkların avukatları, müvekkillerinin eylem haklarını kullandıklarını belirterek yargılamanın başlamadan beraat verilmesi gerektiğini söyledi.

        BILIRKIŞI RAPORU BEKLENIYOR

        İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’nın, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından açılışı sırasında yaşanan olaylarda gözaltına alınan Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında olduğu 26 sanık hakkında açılan davada karar aşamasına gelindi. Davada, bilirkişi tarafından hazırlanacak raporun mahkemeye ulaşmasının ardından karar verilmesi bekleniyor.

        BERAAT TALEP EDİLDİ

        İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 14 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada avukat Arzu Becerik yazılı dilekçe sunarak 1 Mayıs’ta Taksim’de miting yapılması konusunda yapılan çağrı hakkında İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada beraat kararı verildiğini ifade etti ve sanıklar hakkında beraat verilmesini talep etti.

        Tutuksuz sanık Volkan Özer daha önceki oturumlarda dosyada bulunan görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını belirtmişti. Bunun üzerine dosyadaki CD bilirkişiye verilmişti. Mahkeme bilirkişiye verilen CD ile ilgili olarak raporun beklenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Davada, Yapıcı ve Çerkezoğlu’nun da aralarında yer aldığı 5 şüpheli hakkında 5 yıldan 13 yıla kadar hapis isteniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ