Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu'nun eleştirilerine CHP'den mektuplu yanıt: Neden mi alkışlıyoruz Ahmet Bey?

        HABERTURK.COM

        7 Haziran öncesi partiler arasında ilk seçim beyannamesini Ak Parti duyurdu. Ankara Arena'daki toplantıda partililere hitap eden Ahmet Davutoğlu, konuşmasında muhalefet partilerine sık sık göndermede bulundu.

        CHP'den ise yanıt gecikmedi. Resmi Twitter adresinden yanıt veren CHP, "Neden mi alkışlıyoruz Ahmet Bey?" başlıklı bir mektup paylaştı.

        + Davutoğlu, 19 Nisan Pazar günü kendi seçim beyannamesini açıklayacak olan Cumhuriyet Halk Partisi'ne reklam kampanyası üzerinden yüklendi.

        Konuşmasında, "ABD'den ithal alkış propagandalarıyla, kedilerle bu işi çözemezsin. Konuşacak sözü olmadığı için alkışlıyor. Bizim ecnebi tekniklere ihtiyacımız yok" ifadelerini kullandı.

        'KILIÇDAROĞLU İLK KEZ SEÇİM BAŞARISINA İMZA ATTI!'

        + Başbakan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da ön seçim'le 'dokundurdu':

        "Kılıçdaroğlu'nu tebrik ediyorum ilk kez bir seçim başarısına imza attı. Ön seçimi kazandı ve çok mutlu oldu. Seçim CHP içinde olsa Kılıçdaroğlu hep başarılı olacaktı ama ne yazık ki 7 Haziran'daki milletin seçimi..."

        'SİLAHLI BASKIYLA OY ÇALAMAZSINIZ'

        + Ahmet Davutoğlu, HDP'ye Ağrı olayları üzerinden mesaj gönderdi. "Silahlı baskıyla Doğu'daki, Güneydoğu'daki kardeşlerimizin oylarını çalarız diye düşünüyorsaniz o kardeşlerimiz 13 yılda Türkyie'nin nereye geldiğini biliyor" diye konuştu.

        'İSTANBUL'DA GÜVERCİN...'

        + HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'i ise sert sözlerle eleştirdi:

        "İstanbul'da konuşunca barış güvercini Ağrı'da şiddetin sözcüsü"

        "6-7 Ekim olaylarında da bu Demirtaş aynı hainliği yapmıştı."

        BAHÇELİ DE HEDEFTE

        + Davutoğlu'nun konuşmasında hedefindeki diğer isim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ydi. MHP liderini 'terör üzerinden oy hesabı' yapmakla itham etti:

        "Her seçim öncesi Bahçeli'nin hesabı şu oldu. 'Şehit haberleri gelir de tepki oylarını toplayabilirmiyim'... Sayın Bahçeli tepki oylarıyla değil vizyonla çıkın meydanlara..."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ