Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bebeğini küvette boğan anneye ağırlaştırılmış müebbet istendi

        İddianamede Derya Kestanlıoğlu için, “Yakın akrabayı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Derya Kestanlıoğlu'nun şikayetçi eşi Mustafa Kaya Kestanlıoğlu ile olan evliliğinden Kerem Kestanlıoğlu’nun dünyaya geldiği belirtildi.

        Derya Kestanlıoğlu'nun 22 Ocak'ta 7 aylık olan oğlu Kerem Kestanlıoğlu’nu evinin banyosunda bulunan küvete doldurduğu suyun içine bıraktığı belirtilerek, “Şüpheli, öz oğlu olan Kerem Kestanlıoğlu'nu küvete koyarak, banyodan ayrıldı ve ölmesini bekledi” denildi.

        ÖLEN BEBEĞİNİN YANINA "SENİ SEVİYORUM OĞLUM" NOTU BIRAKTI

        Şüpheli Kestanlıoğlu'nun bir süre sonra banyoya gidip, oğlunun öldüğünü anladıktan sonra küvetten çıkardığı belirtilen iddianamede, “Ölen bebeğini odasındaki yatağına yatırarak yanına ‘seni seviyorum oğlum, yetimhanede büyümene izin veremezdim’ notunu bıraktıktığı ve polisi arayarak durumu anlattığı” ifade edildi.

        İddianamede, şüpheli Derya Kestanlıoğlu hakkında “Yakın akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti ve Derya Kestanlıoğlu’nun yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        Büyükçekmece İlçe Emniyet Devriye Ekipler Büro Amirliğine 22 Ocak 2015 günü saat 12.30’da arayan Derya Kestanlıoğlu, 7 aylık oğlunu su dolu küvete koyarak öldürdüğünü itiraf etti. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na çıkarılan genç kadın ifadesinde eşi Mustafa Kaya Kestanlıoğlu ile 2008 yılında evlendiğini, çocuğunu su dolu küvete koyarak boğduğunu burada da kabul etti. Derya Kestanlıoğlu tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ