Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gezi davasına TCDD de müdahil oldu

        Can HACIOĞLU/ESKİŞEHİR

        TCDD de avukatları aracılığı ile Eskişehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, davaya müdahil olmak istedi. Mahkeme, TCDD'nin başvurusunu kabul etti. Önümüzdeki mahkemede TCDD'nin, eylemcilerden zararının karşılanmasını isteyeceği öğrenildi.

        Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde Espark Alışveriş Merkezi önünde 10 Eylül 2013'de toplanan kalabalık, Hatay'daki Gezi eylemlerinde yaşamını yitiren Ahmet Atakan için sloganlar atarak yürüdü. Kalabalık Üniversite Caddesi ile Cengiz Topel Caddesi'nin kesiştiği hemzemin geçitte oturma eylemi yaptı. Eylemciler yaklaşık 4 saat süreyle YHT'lerin ve araçların geçişini engelledi. Eyleme katılanlar hakkında Eskişehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 71 kişi hakkında ‘ulaşım araçlarının kaçırılması veya el konulması' suçundan 2 yıldan 5 yıla yıla kadar, 39 kişi hakkında ise TCK'nın 223/1. maddesi gereğince 'karayolu aracını engelledikleri, durdurdukları, başka yere götürdükleri' iddiasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

        Sanık sayısının fazla olması nedeniyle Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda görülen davanın önceki gün başlanan duruşması dün de sürdü. 70 kişinin ifadesi alınırken, 40 sanığın adresleri bulunamadığından ifadeleri alınamadı, yeni tebligat çıkarıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklar duruşmada üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmediler. Demokratik tepkilerini gösterdiklerini belirten sanıklar beraatlarını istediler. TCDD de avukatları aracılığı ile müdahil olmak istediğini ve trenlerin çalışmaması nedeniyle zarar meydana geldiğini bildirdi. Sanıkların avukatları TCDD'nin herhangi bir zararının söz konusu olmadığını, bu eylem nedeniyle TCDD'de dava açan yolcu da bulunmadığını söylediler. Mahkeme, TCDD'nin davaya müdahil olarak katılmasına karar verdi ve duruşmayı 30 Eylül'e erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ