Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposu patlamasının davası görüldü

        Eskişehir'de, Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin yargılamaya devam edildi.Eskişehir 1'inci Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ndeki duruşmaya, vareste tutuksuz sanıklar Üsteğmen Tuncay Aydın, Albay Veysel Özbay ve Binbaşı Ali Duran katılmadı. Şehitlerin yakınları ile tarafların avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

        TANIK ASKER: DEPODA KAMERA YOKTU

        Celsede, patlama sırasında o bölükte askerlik yapan Hasan Gökdeniz tanık olarak dinlendi. Gökdeniz, şehit yakınlarının nizamiyedeki güvenlik kameralarının çalışıp çalışmadığı sorusuna, "Nizamiyedeki güvenlik kameraları çalışmıyordu. Ayrıca depolarda da güvenlik kameraları yoktu" yanıtını verdi.

        Şehit yakınlarının avukatlarından Altan Ulutaş, patlamadan bir gün sonra olay yeri inceleme ekipleri tarafından çekilen keşif görüntülerini mahkemeye sundu.

        "KISIK SESLE 'PATLATMIŞLAR' DİYE KONUŞUYOR"

        Görüntüleri çeken görevlilerin, şehit Emre Yıldırım'ın cesedinin yanındayken gerçekleşen konuşmasına dikkati çeken Ulutaş, "Bir görevli kısık sesle 'patlatmışlar' diye konuşuyor. Ayrıca çekilen keşif görüntülerinin bazı bölümlerinin eksik olduğunu ve o gün çekilen 218 fotoğrafın silindiğini belirledik. Bu hususların araştırılmasını talep ediyoruz" dedi.

        Duruşmada söz alan şehit Piyade Er Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger de oğluna ait bazı eşyaların kendisine teslim edilmediğini belirterek, bunları istedi. Dülger, "Burada en başından beri tiyatro oynanıyor. Mahkemenin tarafsızlığına inanmıyorum. Acıyı yaşayan benim, bunu siz anlayamazsınız. Değil çocuğunuzu, tırnağınızı bile veremezsiniz. Size hakkımı helal etmiyorum. Hem bu dünyada hem de öbür dünyada iki elim yakanızdadır" diye konuştu.

        SAVCI KATIYLARA İNCELEME İSTEDİ

        Savcı Albay Erol Er ise Ulutaş'ın silindiğini iddia ettiği fotoğraf ve video kayıtları konusunda inceleme başlatılmasını talep etti.

        Mahkeme, olay yerindeki keşif görüntülerinde çekimi yapan kişilerin tespiti ve ses çözümü için video kaydının Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığına gönderilmesine karar verdi. Olay yerinde çekilen fotoğraf ve görüntülerin ham hali için de ilgili yerlere yazı gönderilmesini kararlaştıran heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ