Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Meral Akşener, Ağrı’da yaşanan çatışma ve çözüm süreci konusunda hükümeti eleştirdi

        HT GAZETE

        MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Ağrı’da yaşanan çatışma ve çözüm süreci konusunda hükümeti eleştirerek, “Kimse ‘Kan aksın’ demiyor. Ancak bu şekilde çözüm olmaz. Omuzunda silahla gezen teröristle masaya oturulmaz. İlk önce o silahları bırakacaklar” dedi.

        Habertürk TV’de Belkıs Kılıçkaya’nın konuğu olan MHP Milletvekili Akşener, çözüm süreciyle ilgili şöyle konuştu: “AKP açısından Kürt oyları iktidar partisine geliyorsa çözüm süreci iyidir. HDP açısından Kürt oyları HDP’ye gidiyorsa çözüm süreci yürüyordur. Ağrı konusunda ben hayretler içinde kaldım.

        ‘MAALESEF HER ŞEY OY İÇİN’

        Çatır çatır bugüne kadar PKK önlerinden geçti gitti valilerin, kimse bir şey söylemedi. Ama oy istemeye gelince valiler harekete geçti. Sayın Erdoğan ve onun arkadaşları açısından maalesef her şey bir oydu. Yani odaklanılan nokta oydu. Oy üzerinden haftada bir, haftada iki kere yapılan araştırmalar neticesinde eğer milliyetçi oylar gidiyor, Kürtlerin oyları da gelmiyorsa; buraya yazıyorum, böyle bir çözüm süreci ortadan kalkar.

        HDP: Sayın Demirtaş başkanlık sistemine karşı olduğunu ifade ediyor ama ben Meclis’te şunları gördüm: 8 yılda HDP, arka anlaşmalar yani merdivenaltı anlaşmalar sonrasında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çok gürültü çıkarmakla birlikte, bazı konularda itirazını gürültülü bir şekilde ortaya koymakla birlikte fakat zımmi arka plan anlaşması varsa zımmi destek vermiştir. Dolayısıyla başkanlık sistemi konusunda Sayın Demirtaş’ın kendi başına bu kararı verebileceğini zannetmiyorum. Çünkü başka paydaşları var onların.

        SEÇİM: Milliyetçi Hareket Partisi sosyal hak diyor sosyal yardım yerine. Seçim sloganı henüz belli değil. Çok yardım yapılıyor diye konuluşuyor, bunun çok incitici olduğunu biliyoruz biz. Halbuki Anayasa’mızda sosyal adalet var. Yani Türkiye sosyal bir hukuk devletidir. Sosyal kavramının anlamı sosyal haktır. Dolayısıyla veren elin denetlenebilir olmasıdır. Bir de vatandaşlar arasında belki bu çözüm süreci ile ilgili söylemem gerekiyordu onu; vatandaşların eşit statü sahibi olmasının yolunu açmaktır.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ