Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eski bankacı Kamuran Çörtük'ün bireysel başvurusu reddedildi

        El konulan Bayındırbank'ın sahibi iş adamı Kamuran Çörtük, yargılandığı davada zamanaşımı süresi dolmasına rağmen hakkında mahkumiyet kararı verildiğini, hakkındaki bir kısım isnatların bildirilmeyerek savunma hakkının kısıtlandığını ve tanık dinleme taleplerinin gerekçesiz reddedildiğini savunarak, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuştu.

        Çörtük, başvuruda, hakkındaki infazın durdurulmasını ve yeniden yargılanmasına karar verilmesini istedi.

        Başvuruyu görüşen Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü, Çörtük'ün başvurusunu "açıkça dayanaktan yoksun olması" nedeniyle kabul edilemez buldu.

        Yüksek Mahkemenin gerekçesinde Çörtük'ün yargılandığı davadaki mahkumiyet kararı dikkate alındığında, derece mahkemelerinin tespit ve sonuçlarının bariz bir takdir hatası veya açıkça keyfilik içerdiğine ilişkin bir bulguya rastlanmadığı belirtildi.

        Gerekçede, başvurucu tarafından ileri sürülen iddialar çerçevesinde bir temel hak ihlalinin olmadığı anlaşıldığından başvurunun kabul edilemez olduğuna karar verilmesi gerektiği ifade edildi.

        Başvurucunun yargılandığı davada tanık dinletme talebinin kabul edilmediği yönündeki iddialarının da "açıkça dayanaktan yoksun olduğu" sonucuna varılan gerekçede, Çörtük'ün savunma hakkının kısıtlandığını ileri sürdüğü yargılama işlemlerinde herhangi bir temel hakkın ihlal edilmediği kaydedildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ