Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ahmet Davutoğlu, Ak Parti'nin kadın adaylarına Mersin Arslanköy'lü kadınları anlattı

        Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'Ak Parti Kadın Milletvekili Adayları Tanışma Toplantısı'nda konuştu.

        Davutoğlu özetle şunları söyledi:

        - Seçim bildirgemizde Mersin Arslanköylü kadınlardan özellikle bahsettim. O olay pek bilinmez. Arslanköy'de muhtarlık seçimi yapılır. Seçim sandıklarından kadınların, köylülerin istediği kişi çıkar ancak sandığa müdahale edillir. O yiğit Arslanköylü kadınlar ise sandığa kapanıp 'Sandık namusumuz der'.

        - Demokrasimizde kadınlarımız haklarını kolay almadı.

        'TBMM'YE ÇEKİ DÜZEN VERİRSİNİZ'

        - Kadınlarımız üç beş işi aynı anda yapabilir. Sarı Hanım müsade ederse bir anektodu paylaşmak isterim. Bir restoranda kahvaltı yapıyorduk... Sare Hanım'a telefon geldi masadan kalktı restoranda yürüyerek konuşmaya başladı. 30 saniya sonra duvarlarındaki bütün eğri resimleri düzeltmeye başladı. Telefon bitene kadar tüm tablolar düzeltilmişti. Eli boş mutlaka 'ikinci bir işi de yapabilirim' diyor. Sizler evde annelik yaparkan TKBMM'ye de çeki düzen verirsiniz Allah'ın izniyle.

        'ÜÇ DÖNEMLE GÖSTERİLMEK İSTENEN ŞUDUR...'

        - Üç dönem kuralıyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanı son derece ilkeli şekilde devamını istedi ve doğru olan budur. Bu kuralla göstermek istediği şudur, siyaset misyondur meslek değildir. Bu başbakan için de bir teşlikat mensubu için de geçerli.

        - Hepiniz Meclis'e el ele gireceksiniz, seçilecek yerlerden seçime giriyorsunuz. Biz sizleri kadın olduğunuz için seçmedik her biriniz tek başınıza özelsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ