Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bahçeli: Avrupa Parlamentosu'nun kararı paçavradan farksız

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa Parlamentosu’nun kararının “paçavradan farksız” olduğunu belirterek, “Avrupa Parlamentosu soykırımcı arıyorsa, kendi geçmişine bakmalı, kendi emelleriyle yüzleşmelidir” dedi.

        Bahçeli, açıklamasında, AP’nin “skandal ve sakat” bir karara imza attığını belirterek, şu mesajları verdi:

        SICAK MESAJLAR BUMERANG GİBİ DÖNDÜ: AKP’nin “Tarihle yüzleştik, tabuları yıktık” açıklamaları, böylesi bir dramatik neticenin ortaya çıkmasına zemin açmıştır. Erdoğan’ın zillet dolu özür mektubu, Davutoğlu’nun Ermenilere verdiği sıcak mesajlar bumerang gibi dönmüş, Türkiye’yi vurmuştur.

        MEŞRU VE ADİL DEĞİL: AP’nin cehalet ve dalalet kokan cüretkâr ve tek yanlı hasmane tavrı meşru olmadığı gibi adil ve isabetli de değildir. Erdoğan ve Davutoğlu’nun sözde soykırım yalanına dolambaçlı sözlerle umut vermesi bugünkü karanlık tablonun esas ve asıl azmettiricisidir.

        TÜRK MİLLETİ ŞANTAJ ÇEMBERİNDE: Vatikan’ın bulanık, tarihi gerçeklerle bağdaşmayan ve diaspora havariliğini teyit eden tutumuna Avrupa Parlamentosu’nun da eklemlenmesi iyi niyet ve samimiyetle izah edilemeyecektir. Türk milleti ağır bir tehdit ve şantaj çemberinin içine alınmıştır. Avrupa Parlamentosu tarihi hakikatleri yok saymış; doğruları çarpıtmış, hukuki, ahlaki, insani ve vicdani ölçüleri rafa kaldırmıştır.

        PAÇAVRADAN FARKSIZ: AP tarihi karartmakla kalmamış, yıllardır içten içe körükleyip kamçıladığı Türkiye ve Türk milleti alerjisini de saklanamayacak ölçüde açığa vurmuştur. Sömürgeciliğin şiddet ve dehşetle kaleme alınan kanlı geçmişini görmezden gelen, asırlarca insanlığa kasteden katliam ve soykırım vakalarının hesabını verecek yüzü ve cesareti bulunmayan Avrupa zihniyetinin Türkiye’ye söyleyecek hiçbir sözü yoktur. Bu itibarla Avrupa Parlamentosu’nun kararı tarihi gerçeklere, uluslararası hukuka, insanlık vicdanına aykırı olup paçavradan farksızdır. Türk milletinin kutlu mazisinde soykırım izine rastlamak, toplu kıyım kirine tesadüf etmek imkânsızdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ