Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gazetecileri ‘örgütlü hakaret’ suçlamasıyla dinlemişler

        Nihat ULUDAĞ / HT GAZETE

        İstanbul ve 20 ayrı ilde düzenlenen “casusluk ve T.C. hükümetinin görevini yapmasına engellemeye teşebbüs” soruşturmasında 29 zanlının sorgusu devam ediyor. Soruşturmada 3 gündür aranan Ali Kavlak’ın dün teslim olmasıyla hakkında arama kararı olan tüm isimler gözaltına alınmış oldu. Aralarında eski Organize Suçlardan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ve eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın da bulunduğu şüphelilerin bugün adliyeye çıkmaları bekleniyor.

        DUMANLI İFADE VERDİ

        Alınan ifadeler kapsamında, yasadışı dinlemelerle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. İddialara göre; Temmuz 2013’te İstanbul Siber Suçlar Şube Müdürlüğü’ne giden Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu, hakaret iddiasıyla medyagundem.com’dan ve site yazarı Erdem Yavuz’dan şikâyetçi oldu. Savcılığın, sitenin bilgisayarlarına el konulması talebini mahkeme kabul etmedi. Polis, sitenin yöneticisi Tutkun Akbaş’ın ifadesine başvurdu.

        Kasım 2013’te ise Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş ve yazar Celil Sağır, Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ne giderek medyagundem. com başta olmak üzere bazı haber siteleri ile Twitter hesaplarından şikâyetçi oldu. Anadolu Adliyesi Basın Savcısı Ömer Solmaz, insan onuruyla bağdaşmayan davranışlarda bulunmak suçundan soruşturma başlattı. Savcı Solmaz, soruşturmada, Siber Suçlar ve Organize Şube’nin birlikte çalışması talimatını verdi. Polis, Ekrem Dumanlı’nın gazetedeki makamına giderek, “soruşturma kapsamındaki medya kuruluşları ve gazetecilerden şikâyetçi olup olmadığı yönünde” ifade aldı. Dumanlı, kendileri hakkında hakaret içeren yazı yazanlardan şikâyetçi olduğunu bildirdi.

        1 HAFTA DİNLEDİLER

        Organize Şube ekipleri, Dumanlı ve bir grup gazetecinin “örgütlü hakaret” suçlamasıyla şikâyetçi olduklarını belirtmesi üzerine Tutkun Akbaş, Mustafa Yüce, Hikmet Gök ve Seyfettin Mut’un cep telefonu ve mail trafikleri takibe alındı. 11 Aralık’ta 3 aylık dinleme kararı alınan gazeteciler 1 hafta dinlendi. Dinleme işlemine, 17 Aralık operasyonundan sonra son verildi. Dosya, Siber Suçlar Şubesi’ne, ardından savcılığa gönderildi. Gazeteciler ise kendilerini dinleyen polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ